Όργανα τάξης παιχνίδια on-line

Όργανα τάξης παιχνίδια on-line. Για να γνωρίσουμε καλύτερα τα όργανα της τάξης μας δημιουργήθηκαν On line παιχνίδια στην εφαρμογή : learningapps. Παιχνίδια λεκτικά, μνήμης και ταύτισης.

Όργανα τάξης παιχνίδια . Ας παίξουμε on-line

Την περίοδο που ασχοληθήκαμε με τα μουσικά όργανα της τάξης μας δημιουργήθηκαν  φύλλα εργασίας αλλά και παιχνίδια online για την καλύτερη κατανόησή τους. Τα φύλλα εργασίας βασίστηκαν στα αινίγματα που δημιουργήθηκαν από το 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και μοιράστηκαν στα μέλη !

Όργανα τάξης παιχνίδια on-line
Αινίγματα για τα όργανα της τάξης

Όργανα τάξης παιχνίδια on-line

Όργανα τάξης παιχνίδια on-line

 Δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά σταυρόλεξα βασισμένα στα παραπάνω αινίγματα από το 29ο Ολοήμερο  Νηπιαγωγείο Σερρών και από το Ολοήμερο  Νηπιαγωγείο Βλαχάτων. Η διαφοροποίηση τους έγινε για να δοθούν κατά την κρίση του νηπιαγωγού σε νήπια και προνήπια !
Όργανα τάξης παιχνίδια on-line
Σταυρόλεξο βασισμένο στα αινίγματα για τα κρουστά !
Όργανα τάξης παιχνίδια on-line
Σταυρόλεξο οργάνων της τάξης

Όργανα τάξης παιχνίδια on-line

Στη συνέχεια τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν παιχνίδια Online στην εφαρμογή learningapps.org, που δημιούργησε αυτή την φορά το 2ο Νηπιαγωγείο Μουδανιών για τα μέλη της ομάδος. Από αυτά τα παιχνίδια τρία είναι λεκτικά (ζητώντας να γίνει ταύτιση της εικόνας με την κατάλληλη λέξη και ένα σταυρόλεξο) και μπορείτε να τα παίξετε Online.

Πρώτο παιχνίδι (λεκτικό)

Δεύτερο παιχνίδι (λεκτικό)

Τρίτο παιχνίδι (σταυρόλεξο)

Το επόμενο παιχνίδι είναι  ένα σταυρόλεξο (βλέπουμε την εικόνα του οργάνου και γράφουμε την σωστή λέξη)


Τα δύο παρακάτω παιχνίδια είναι παιχνίδια ταύτισης και μνήμης.

Τέταρτο παιχνίδι ( τι μουσικό όργανο παίζει το παιδάκι;)

Στο παρακάτω παιχνίδι τα παιδιά προσπαθούν να βρουν το όργανο που παίζει το κάθε παιδάκι (να ταυτίσουν το κάθε όργανο με την σκιά του)

Πέμπτο παιχνίδι ( παιχνίδι μνήμης)

Το τελευταίο παιχνίδι στην συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα παιχνίδι με κάρτες μνήμης στο οποίο τα παιδιά προσπαθούν να βρουν τις όμοιες κάρτες με τα μουσικά όργανα (ένα παιχνίδι που αρέσει πολύ στα παιδιά όταν παίζετε Online)

Τα παιχνίδια τα λατρέψαμε και μαζί με διάφορα άλλα που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο καταφέραμε να μάθουμε και να ξεχωρίζουμε τα όργανα της τάξης μας .. Μην νομίζετε όμως ότι τελειώσαμε!  Και άλλα παιχνίδια ακολουθούν σε επόμενη ανάρτηση !

Καλή διασκέδαση !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ