Ο ήλιος κλαίει – Δραματοποίηση ιστορίας | 28η Οκτωβρίου

Ο ήλιος κλαίει. Μία πολύ ωραία ιστορία για δραματοποίηση είναι το παραμύθι της Λενέτας  Στράνη « Ο ήλιος κλαίει» εκδόσεις Δωρικός . Αναφέρεται στον πόλεμο και την Ειρήνη και είναι ιδανική για  την περίοδο  των εθνικών μας εορτών ..και ιδίως για την 28η Οκτωβρίου.
Είναι μία ιστορία δύο παιδιών του Λουλουδένιου και της Λουλουδένιας που ξυπνώντας ένα πρωί ανακάλυψαν ότι ο ήλιος δεν είχε φανεί στο παράθυρό τους  γιατί θλιμμένος έκλαιγε πίσω από ένα βουνό . Τα παιδιά αποφάσισαν να μάθουν  το μυστικό της θλίψης του ήλιου και να τον βοηθήσουν ..

Ο ήλιος κλαίει – Δραματοποίηση ιστορίας

Η παρακάτω δραματοποίηση είναι βασισμένη στην ιστορία , έχοντας κάνει όμως τις απαραίτητες απλοποιήσεις και αλλαγές για να μπορεί να αποδοθεί από παιδιά νηπιαγωγείου..

Λουλουδένιος και Λουλουδένια
Ο Λουλουδένιος και η Λουλουδένια άργησαν να ξυπνήσουν σήμερα . Γιατί άραγε ; Ο ήλιος δεν είχε φανεί σήμερα στο παράθυρό τους!
Λουλουδένιος - Λιβάδι
Αποφάσισαν να πάνε στο λιβάδι να μάθουν τι είχει γίνει . Ο ήλιος με ένα μεγάλο μολύβι και τις ηλιαχτίδες του έγραψε μήνυμα στα παιδιά χρησιμοποιώντας διάφορα περίεργα γράμματα στην λίμνη ..
Λουλουδένιος - Λιβάδι
Τα παιδιά φώναξαν τη σοφή Κουκουβάγια για να τους βοηθήσει να διαβάσουν το μήνυμα του ήλιου
Λουλουδένιος - Λιβάδι
Το μήνυμα του ήλιου
Λουλουδένιος - γη
Ο ήλιος ήταν λυπημένος γιατί είχε ξεσπάσει πόλεμος σε μερικές μακρινές χώρες και κάνοντας βόλτα γύρω από τη γη μέτρησε τα όπλα και τους ανθρώπους. Ανακάλυψε δυστυχώς ότι τα όπλα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους!!
ΛουΛουδένιος - εργοστάσια όπλων
Είχαν ανοίξει παντού εργοστάσια όπλων και έφτιαχναν όπλα αντί βιβλία και σχολεία
ΛουΛουδένιος - πόλεμος
Ο ένας σκότωνε τον άλλο και οι νοσοκόμες φρόντιζαν τους τραυματίες
Λουλουδένιος- μηνύματα σε μπαλόνια
Ο πόλεμος έπρεπε να σταματήσει .. Αποφάσισαν τα παιδιά να γράψουν μηνύματα Ειρήνης μέσα σε μπαλόνια και να τα στείλουν στις χώρες του πολέμου !!
Λουλουδένιος -Ειρήνη
.. Οι μακρινές χώρες διάβασαν τα μηνύματα των παιδιών και ανησύχησαν . Σιγά σιγά η Ειρήνη επέστρεψε..Περιστέρια γέμισαν τον ουρανό και ο ήλιος απόκτησε ξανά ένα πλατύ χαμόγελο ..τώρα οι άνθρωποι δεν είχαν όπλα αλλά βιβλία ..
Λουλουδένιος -Ειρήνη
..που τα διάβαζαν ..
Λουλουδένιος -Ειρήνη
Όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι !! Πιάστηκαν μια μεγάλη αγκαλιά και άρχισαν το τραγούδι . Ένα μεγάλο γλέντι άρχισε …

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ