Ας γνωριστούμε τραγουδώντας – Συνεργατικό cd για την Μουσική Πινακοθήκη

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας. Κατά την έναρξη του προγράμματός μας τα μέλη έφτιαξαν ένα μικρό τραγούδι γνωριμίας για να  συστηθούν στους καινούργιους τους φίλους ! Και τα έντεκα  τραγούδια των μελών  ενώθηκαν και δημιουργήθηκε το πρώτο συνεργατικό cd της Μουσικής Πινακοθήκης !

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας – Δράσεις

Ξεκινώντας το έργο μας το πρώτο που θελήσαμε να κάνουμε  ήταν μια μικρή «δημοσκόπηση» παιδιών και γονέων για τα αγαπημένα τους τραγούδια. Αυτό έγινε με δύο διαφορετικούς τρόπους :  Στα παιδιά χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή AnswerGarden στην οποία το κάθε παιδί από τα έντεκα νηπιαγωγεία έμπαινε και έγραφε το αγαπημένο του τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί  ένα συννεφόλεξο  των αγαπημένων τους τραγουδιών.

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Γράφουμε στον υπολογιστή το αγαπημένο μας τραγούδι

 Στους γονείς ακολουθήσαμε άλλη μέθοδο. Τους δόθηκε στο σπίτι ένα φύλλο εργασίας που έφτιαξε το  2ο Νηπ. Ν. Μουδανιών και πάνω σε αυτό έγραψαν το αγαπημένο τους παιδικό τραγούδι !
Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Φύλλα εργασίας για τους γονείς : Ποιο ήταν το αγαπημένο σας παιδικό τραγούδι;

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας

 Στη συνέχεια το κάθε νηπιαγωγείο έπρεπε να δημιουργήσει ένα τραγούδι με ρυθμό γνώριμου τραγουδιού και με αυτό να παρουσιάζετε στις τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθούσαν ! Τα τραγούδια αφού ηχογραφήθηκαν από κάθε νηπιαγωγείο ανέβηκαν σε μια πολυμεσική αφίσα στην ιστοσελίδα thinglink.com που δημιούργησε το 29ο Νηπ. Σερρών σε μορφή παζλ.

Σε κάθε σύνδεση τα παιδιά με οργανάκια τραγουδούν τα τραγούδια τους για να γνωριστούν  και στη συνέχεια καταγράφουν τις εντυπώσεις τους σε ένα φύλλο εργασίας κοινό για όλα τα μέλη που έφτιαξε το Νηπ. Βλαχάτων Κεφαλλονιάς.

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Στις τηλεδιασκέψεις μας τραγουδάμε τα τραγούδια μας
Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από τις συνδέσεις μας !

 Στη συνέχεια όλα τα τραγούδια των μελών συγκεντρώθηκαν και έγινα ένα online βιβλίο ( e-book) από το νηπιαγωγείο Γαρδικίου.

Ο τελικός στόχος όμως ήταν να δημιουργηθεί ένα cd με όλα τα τραγούδια γνωριμίας  των νηπιαγωγείων που θα μοιράζονταν  και στα παιδιά και θα έμενε στην cdθήκη του κάθε σχολείου. Αυτό  το εγχείρημα το ανέλαβε να το εκτελέσει το 4ο Ολοήμερο Νηπ. Πυλαίας με απόλυτη επιτυχία! Έφτιαξε τις απαραίτητες μουσικές γέφυρες, την διαμήνυση του κάθε τραγουδιού και το οπισθόφυλλο του cd που θα εκτυπώναμε ! Στο εξώφυλλο του cd μπήκε η εικόνα του λογοτύπου μας και ο τίτλος : «Ας γνωριστούμε τραγουδώντας» .

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Το εξώφυλλο του cd μας
Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Το οπισθόφυλλο με τα περιεχόμενα του cd

Εσείς μπορείτε να τα απολαύσετε βλέποντας το παρακάτω βίντεο που δημιουργήσαμε !

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας
Το πρώτο μας συνεργατικό cd με τα τραγούδια γνωριμίας μας είναι έτοιμο !
 Εμείς το απολαμβάνουμε καθημερινά ακούγοντας το, στο cdplayer της τάξης μας στην μουσική μας γωνία με πολύ καμάρι και περηφάνια !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ