Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο. Οι χαρταετοί μας έγιναν ταχυδρομικοί φάκελοι, γράφοντας αποστολέα και παραλήπτη. Έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στα παιδιά και στους φίλους μας !

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο

Η αφορμή μας δόθηκε με ένα καταπληκτικό παραμύθι που βρήκαμε στο youtube και που το συνδέσαμε και με την θεματική του Ταχυδρομείου που κάνουμε ! Ο τίτλος του είναι : « Φύσα αεράκι φύσα» και το έχει δημιουργήσει η Georgia Kok.  Το παραμύθι διαπραγματεύεται την απώλεια, το να χάσει κάποιος κάτι, τον αγαπημένο του χαρταετό, όπως αναφέρει και η ίδια.

Η υπόθεση του παραμυθιού είναι η παρακάτω :

«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που είχε έναν πολύχρωμο χαρταετό. Τον αγαπούσε πολύ αυτόν τον χαρταετό. Τον είχε φτιάξει μόνη της. Τον έκοψε, τον έβαψε και του έβαλε μια ουρά για να πετάει ψηλά. Μια μέρα ο ουρανός γέμισε σύννεφα και ένας δυνατός αέρας άρχισε να φυσά. Ο δυνατός αέρας τραβούσε με μανία τον χαρταετό από το χεράκι της και άρχισε να πετά όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο ψηλά, ώσπου χάθηκε στον ουρανό μακριά. Το κοριτσάκι καθόταν λυπημένο και σκεφτόταν τον αγαπημένο της χαρταετό. Πού να βρίσκεται τώρα; Να κρυώνει; Μήπως είναι λυπημένο; Αποφάσισε να πάει να βρει τον αγαπημένο της χαρταετό. Σκέφτηκε να γράψει ένα γράμμα και να το στείλει παντού. Δεν μπορεί! Κάποιος θα είχε δει τον αγαπημένο της χαρταετό! Άρχισε να γράφει και να γράφει, να στέλνει και να στέλνει…με ένα πουλάκι. Και έστειλε παντού. Σε γνωστούς και φίλους.
Ρώτησε και τα πουλιά. Και της είπαν να στείλει και στις νεράιδες…’Ετσι έγραψε και έστειλε σε όλες τις νεράιδες, μία για κάθε εποχή.
Πρώτα έστειλε στην νεράιδα του φθινοπώρου. Και τι έλεγε το γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του φθινοπώρου να πουν…Τι να πουν; “Φύσα, αεράκι, φύσα!”, για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε. Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα…
Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα του χειμώνα. Έπαιζε με την αδερφή της την Νιφάδα. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του χειμώνα να πουν “Φύσα, αεράκι, φύσα!”, για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε….Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα…
Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα της άνοιξης. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα της άνοιξης να πουν “Φύσα, αεράκι, φύσα!”, για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε….
Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα του καλοκαιριού. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα του καλοκαιριού να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του καλοκαιριού να πουν “Φύσα, αεράκι, φύσα!”, για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε…. Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα. Και φύσηξαν όλα τα πλάσματα σε όλες τις εποχές…και φύσηξαν…και φύσηξαν…και φύσηξαν… ώσπου ο αέρας τα άκουσε και άρχισε και αυτός να φυσά απαλά και επέστρεψε σε όλα τα παιδιά τους χαμένους χαρταετούς τους. Και επέστρεψε και στο κοριτσάκι που ως τότε ήταν πολύ λυπημένο τον πολύχρωμο χαρταετό του.
Και γέμισε ο ουρανός ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ και όλοι έτρεξαν να παίξουν μαζί τους. Το κοριτσάκι ήταν πολύ χαρούμενο και έκανε μια ευχή: ας μη χάσει ποτέ κανένα παιδι τον χαρταετό του…Και έζησε το κοριτσάκι καλά και εμείς καλύτερα….» πηγή : taniamanesi-kourou.blogspot.gr

Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε το βίντεο με τα φύλλα εργασίας που έχει δημιουργήσει η συνάδελφος Τάνια Μάνεση στο Blog της !

 Εμείς είδαμε το παραμύθι και συζητήσαμε για τα συναισθήματα μας, πως νιώθουμε όταν χάνουμε κάτι αγαπημένο. Φανταστήκαμε που θα μπορούσε να είχε πάει ο χαρταετός και συζητήσαμε για την επιλογή του κοριτσιού να στείλει γράμματα στις νεράιδες.  Επίσης σχολιάσαμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των στοιχείων της φύσης, για να βρεθεί ο χαμένος χαρταετός !!

Στο τέλος εστιάσαμε και στο μήνυμα του κοριτσιού : «ας μη χάσει ποτέ κανένα παιδί τον χαρταετό του». Σκεφτήκαμε εμείς τι ευχή θα μπορούσαμε να στείλουμε με τους χαρταετούς μας και αρχίσαμε να τους φτιάχνουμε !

Οι χαρταετοί μας είχαν την μορφή ενός φακέλου στον οποίο ζωγραφίσαμε το δικό μας γραμματόσημο, γράψαμε τον αποστολέα και τον παραλήπτη και από πίσω το μήνυμά μας !

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Φτιάχνουμε τους χαρταετούς μας !
Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Ζωγραφίζουμε το γραμματόσημο ..
Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
…γράφουμε παραλήπτη και αποστολέα και οι χαρταετοί φάκελοι είναι έτοιμοι !

Οι χαρταετοί έγιναν σε χαρτί Α3 και αφού κόπηκαν, από πίσω κολλήθηκαν καλαμάκια από σουβλάκι. Προστέθηκε ουρά από σερπαντίνες και κορδέλα για να τους κρατάμε !

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Οι χαρταετοί μας
Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Από πίσω έχουμε γράψει μηνύματα ..
Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
..που θέλουμε να μεταφέρει ο χαρταετός μας …
Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
.. σε αγαπημένους μας !

Δυστυχώς ο καιρός δεν μας επέτρεψε να βγούμε έξω να τους πετάξουμε και πειραματιστήκαμε μέσα στην τάξη χχ

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Ο χαρταετός θα ξεκινήσει το ταξίδι του !

Το απόγευμα τα παιδιά με την κυρία Χρύσα,  έκαναν μία  ομαδική εργασία με πολύχρωμους χαρταετούς που θα συναντούσε στον ουρανό ο χαρταετός μας !

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Θα βρει πολλούς χαρταετούς που πετάνε στον γαλάζιο ουρανό ! (ομαδική εργασία)

Η μέρα μας τελείωσε με την συμπλήρωση του φίλου εργασίας : «Το Χ του χαρταετού» που δανειστήκαμε από την αγαπητή φίλη μας κυρία Αριάδνη.

Χαρταετός μήνυμα με ένα φάκελο
Φύλο εργασίας για το Χ του Χαρταετού

Καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή  !  Και  προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού !!

 

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ