Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις – E-twinning

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning : «Μουσική Πινακοθήκη» αναπτύχθηκαν πολλές συνεργατικές δράσεις από τα μέλη !

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις

Πολλές οι Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και τις χαρήκαμε όλες ! Η πρώτη και η βασική από τις συνεργατικές  μας δράσεις είναι το online Χριστουγεννιάτικο μουσικό ημερολόγιο που μας έδωσε την αφορμή να μοιραστούμε πολλά Χριστουγεννιάτικα μουσικά παιχνίδια και τραγούδια ! Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά και εδώ.

Μία δεύτερη συνεργατική δράση που πρότεινε το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και ανέλαβε και την τελική μορφή του ήταν η δημιουργία ενός ημερολογίου για το 2016. Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να δημιουργήσει ένα μικρό απλό ποιηματάκι για τον κάθε μήνα του χρόνου, το οποίο θα μπορούσε  να εικονογραφηθεί. Όλα μαζί ενώθηκαν και δημιούργησαν το ημερολόγιο της μουσικής πινακοθήκης για το 2016 !

Το δικό μας ποίημα (ολοήμερο και κλασσικό τμήμα) που δημιουργήσαμε για τον Σεπτέμβρη είναι το παρακάτω :

Ο Σεπτέμβρης σαν θα ΄ρθει
Τα παιδιά απ’ το Κεντρί
τσάντες όλα θα ετοιμάσουν
και μολύβια θα αγοράσουν

Στου σχολείου την αυλή
Θα βρεθούν όλα μαζί
Και όταν ο καιρός αλλάζει
Θα χορεύουν πεντοζάλη

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις - E-twinning
Το εξώφυλλο του ημερολογίου
Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις - E-twinning
Οι μήνες ..

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις - E-twinning

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις - E-twinning

 Η επόμενη συνεργατική μας δράση ήταν ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που έφτιαξαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ν. Mουδανιών στο thinglink.com.  Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να ανεβάσει φωτογραφίες τις κατασκευές και τα μουσικά Χριστουγεννιάτικα  στολίδια που είχε φτιάξει κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Επόμενη δράση (που μας άρεσε πάρα πολύ) ήταν  η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδοτράγουδου στο ρυθμό του παραδοσιακού «Ένα λεπτό κρεμμύδι». Για τον σκοπό αυτό ανοίχτηκε ένα έγγραφο online στο titanpad.com στο οποίο  το κάθε νηπιαγωγείο συμπλήρωνε ένα δίστιχο, που είχε μία συγκεκριμένη μορφή και παρουσίαζε εικόνες και στιγμές Χριστουγεννιάτικες !

Στο τέλος δεν έλειψαν και οι ευχές μας ! Αυτή την φορά δημιουργήθηκε ένας τοίχος στο Linoit.com για να αναρτήσουμε και να μοιραστούμε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας και κάρτες !

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ