Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία – Μουσική πινακοθήκη

Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία. Βασισμένοι σε τέσσερις εικόνες τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους ηχοϊστορία και την ηχογράφησαν δημιουργώντας ένα e-book !

Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία

Μία δραστηριότητα στο Online μουσικό Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο του προγράμματος ήταν η δημιουργία μίας ηχοϊστορίας βασισμένη σε τέσσερις εικόνες. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε 11 διαφορετικές εκδοχές μίας ιστορίας βασισμένης σε τέσσερις εικόνες !

Οι εικόνες που χρησιμοποιήσαμε ήταν : η εικόνα του Ρούντολφ, ενός μωρού που κλαίει , ενός κλειδιού και ενός κουτιού δώρου !

Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία
Εικόνες για την ηχοϊστορία
 Αρχικά είδαμε τις εικόνες και προσπαθήσαμε να δούμε τι ήχους θα μπορούσαν να παράγουμε για κάθε εικόνα. Επειδή αυτή την περίοδο ασχολούμαστε πολύ με τους ήχους τα παιδιά δεν δυσκολεύτηκαν να τους βρουν. Τα κλειδιά τα κουνήσαμε και μας θύμισαν κουδουνίστρα και καμπανάκια, για τον Ρούντολφ τα παιδιά είπαν να κάνουμε τα τα βήματά του και τα κουδουνάκια που έχει στο λαιμό. Για το κουτί πρότειναν να  ξετυλίξουμε το περιτύλιγμά του.  Ένα παιδί είπε να το κουνήσουμε δίπλα στα αυτιά μας  για να ακούσουμε  τι έχει μέσα (!)  Η επόμενη εικόνα ήταν του μωρού που έκλαιγε ( το μιμηθήκαμε να κλαίει δυνατά , σιγά, αλλά και να γελάει ).
Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία
Με τι υλικά θα δημιουργήσουμε τους ήχους ;
Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία
Δημιουργώντας ήχους για την ηχοϊστορία !
 Το επόμενο στάδιο ήταν να βρεθεί ο πρωταγωνιστής .. Ενώ περίμενα το μωρό να είναι πρωταγωνιστής, τα παιδιά επέλεξαν τον Ρούντολφ (γιατί άραγε;) .
Ξεκινήσαμε λοιπόν την ηχοϊστορία μας βασισμένοι στις εικόνες αλλά και στους ήχους της κάθε εικόνας που είχαμε βρει.
Στην συνέχεια την χωρίσαμε σε επεισόδια, εικονογραφήσαμε, βρήκαμε τίτλο και ζωγραφίσαμε το εξώφυλλό της.
Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία
Εξώφυλλο βιβλίου
Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία
Η ηχοϊστορία μας εικονογραφημένη ..

Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία

Αφού λοιπόν την εικονογραφήσαμε και την καταγράψαμε ήρθε η σειρά της μαγνητοφώνησης ! Μία ομάδα παιδιών ανέλαβε την μαγνητοφώνηση. Ένα παιδί αφηγόταν και τα άλλα έκαναν τους ήχους ! Οι εικονογραφήσεις και οι μαγνητοφωνημένες σκηνές της ιστορίας περάστηκαν στην ιστοσελίδα : utellstory.com και δημιουργήθηκε το δικό μας παραμύθι !!!!

Την επόμενη μέρα την ακούσαμε και την είδαμε πάνω από τέσσερις φορές χχχ. Μας άρεσε τόσο πολύ !!

Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία
Βλέποντας και ακούγοντας την ηχοϊστορία μας

Ελπίζουμε να αρέσει και εσάς !!!

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ