Εναλλαγή συναισθημάτων. | Βήματα για τη ζωή.

Εναλλαγή συναισθημάτων. Τα συναισθήματα αλλάζουν όπως και οι προτιμήσεις μας. Ένα άτομο μπορεί να έχει διαφορετικά συναισθήματα για την ίδια κατάσταση σε διαφορετικές στιγμές ! Τριακοστό δεύτερο μάθημα για το πρόγραμμα : «Βήματα για τη ζωή». Αισθανόμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο για την ίδια κατάσταση ; Είναι δυνατόν να μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές ώρες ;

Εναλλαγή συναισθημάτων.

Δόθηκαν στα παιδιά φύλλα εργασίας που δείχνουν έναν άνθρωπο να ξυπνάει. Τους ζητήθηκε να θυμηθούν τι συναίσθημα είχαν το πρωί που ξύπνησαν. Οι απαντήσεις πολλές και διαφορετικές. Άλλο παιδί ένιωθε χαρά που θα πήγαινε στο σχολείο, άλλο θυμό που η μαμά τον ξύπνησε ενώ ήθελε να κοιμηθεί και άλλο, άλλο λύπη γιατί έπρεπε να πιει το γάλα που δεν του άρεσε κλπ.

Εναλλαγή συναισθημάτων.
Ξυπνώντας το πρωί τι συναισθήματα βιώνουμε ;
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Άλλος είναι χαρούμενος, άλλος θυμωμένος κλπ
Αυτή ήταν και η αφορμή να ξεκινήσουμε .. Χρησιμοποιώντας και το υλικό που προτείνει το βιβλίο έγινε μία μεγάλη συζήτηση. Πως νιώθαμε την πρώτη μέρα στο σχολείο και πως νιώθουμε πλέον;  Όταν συναντάμε καινούργια παιδιά ;
Παίξαμε και το παιχνίδι της μάγισσας που με το μαγικό ραβδί  και την  μαγική λέξη «Αμπρακατάμπρα», αλλάζει τα συναισθήματά μας !
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα ρολόγια των συναισθημάτων !  Κάθε φορά που το συναίσθημά μας θα αλλάζει θα ρυθμίζουμε ανάλογα και το ρολόι μας !
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Τα ρολόγια των συναισθημάτων
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Ρυθμίζουμε τα ρολόγια μας ανάλογα με την συναισθηματική μας κατάσταση !
Στη συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι : «Η παλέτα των συναισθημάτων» και δώσαμε χρώματα στα συναισθήματα μας !
Ο καθένας μας πήρε ένα μικρό ανθρωπάκι και διαλέγοντας ένα συναίσθημα το χρωμάτιζε με όποιο χρώμα νόμιζε ότι τον εκφράζει. Κολλήσαμε όλα τα ανθρωπάκια σε μια αφίσα και διαπιστώσαμε ότι ο καθένας δίνει διαφορετικό χρώμα στο ίδιο συναίσθημα !!
Αμέσως μετά φορέσαμε τα γυαλιά των συναισθημάτων που είχαμε φτιάξει με διάφορα χρώματα ζελατίνης και διαπιστώσαμε πάλι ότι τα ανθρωπάκια-συναισθήματα άλλαζαν χρώμα !!
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Η παλέτα των συναισθημάτων!
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Χρώματα και συναισθήματα !
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Τα γυαλιά που βλέπουν διαφορετικά συναισθήματα
Εναλλαγή συναισθημάτων.
Τα φοράμε και το χρώμα των συναισθημάτων αλλάζει !
Διαφορετικές στιγμές, διαφορετικά συναισθήματα !!

Download :

Μπορείτε να κατεβάσετε το φύλλο εργασίας για το πρωινό ξύπνημα

Kindergarten search engine

Δείτε στην Ελληνική έκδοση περισσότερες ιδέες : αλλαγή συναισθημάτων

Στην διεθνή έκδοση της (μόνο ξενόγλωσσα site) : feelings

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ