Τι προτιμάς ; – Βήματα για τη ζωή

Τι προτιμάς ; Τι αρέσει σε μας και τι στους άλλους. Όταν δεν μας αρέσει κάτι, το κοροϊδεύουμε ; Δέκατο όγδοο μάθημα από το πρόγραμμα «Βήματα για τη ζωή». Μαθαίνουμε και εκφράζουμε τα τα δικά μας «θέλω» και λαμβάνουμε υπόψιν τις προτιμήσεις των άλλων.
Σε αυτό το μάθημα του προγράμματος  «Βήματα για τη ζωή» προβληματίστηκα λίγο για το πως θα κεντρίσω το ενδιαφέρον των παιδιών μια και στο παρελθόν είχαμε κάνει πολλές δραστηριότητες σχετικές με το  «μου αρέσει ». Εκτός λοιπόν από τις δραστηριότητες που πρότεινε το βιβλίο, την συζήτηση, τις κούκλες, και τα παιχνίδια π.χ «Πλάτη με πλάτη» και «Αλυσίδα προτίμησης » σκέφτηκα και εφάρμοσα το παρακάτω..

Τι προτιμάς ; – Δώρο γενεθλίων.

Έδωσα στα παιδιά ένα φύλο εργασίας και ζήτησα να μου ζωγραφίσουν τι θα ήθελαν και τι θα τους άρεσε να τους φέρουν δώρο για τα γενέθλιά τους.

Τι προτιμάς ; Δώρο γενεθλίων
Τα παιδιά ζωγράφισαν το δώρο που θα τους άρεσε να τους φέρουν στα γενέθλιά τους!
 Στην συνέχεια χωρίστηκαν σε ζευγάρια με τον τροχό της φιλίας και ο καθένας πήρε να ζωγραφίσει τι δώρο γενεθλίων θα του άρεσε να δωρίσει στον φίλο του.
Τι προτιμάς ; Δώρο γενεθλίων
Τα δώρα των φίλων..
Τι προτιμάς ; Δώρο γενεθλίων
… που μέσα ζωγράφισαν το δώρο που θα ήθελαν αυτοί να δωρίσουν στον φίλο τους
Καθίσαμε λοιπόν στην παρεούλα κρατώντας τα δώρα των φίλων μας. Με το σύνθημα ανταλλάξαμε δώρα. Το κάθε παιδί άνοιξε  το δώρο που του είχε ζωγραφίσει ο φίλος του.
Τι προτιμάς ; Δώρο γενεθλίων
Στην παρεούλα φέραμε τα δώρα των φίλων μας …
Τι προτιμάς ; Δώρο γενεθλίων
..και τους τα δώσαμε!!
Τι προτιμάς ; Δώρο γενεθλίων
Ο καθένας άνοιξε το «πακέτο» του και είδε το δώρο του φίλου του !
Το δώρο του φίλου μας ήταν αυτό που περιμέναμε ; Έμοιαζε με το δώρο που είχαμε ζωγραφίσει ο καθένας μας και θέλαμε να μας φέρουν ; Πόσο καλά μας ξέρουν τελικά οι φίλοι μας ; Και αν το δώρο δεν μας αρέσει ; Κοροϊδεύουμε ; Τι λέμε ; Μεγάλη συζήτηση όπως καταλαβαίνετε ξεκίνησε ..
Για το σπίτι δόθηκε ένα φύλλο εργασίας για τα όνειρά μας. Όχι αυτά  που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά τα όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε  και ποθούμε. Και άλλα όνειρα είναι κοινά με των φίλων μας και άλλα όχι. Είναι όμως τα δικά μας όνειρα και είναι σεβαστά από όλους!!
Τι προτιμάς ; Τα όνειρά μου
Ζωγραφίζουμε τα όνειρά μας !
Τι προτιμάς ; Τα όνειρά μου
Ονειρεύομαι να γίνω ψαράς, να έχω σπίτι…
Τι προτιμάς ; Τα όνειρά μου
Πόσο διαφορετικά όνειρα !
Βγάλαμε και μία φωτογραφία τον τοίχο με τους βοηθούς,  που μέχρι τώρα έχουν γίνει , για να δείτε πως το παζλ αρχίζει να παίρνει μορφή!!
Τι προτιμάς ; Ο πίνακας με τους βοηθούς
Ο πίνακας με τους βοηθούς

Donwload:

Μπορείτε να κατεβάσετε το φύλο εργασίας : δώρο στον φίλο μου
και το φύλλο εργασίας : Τα όνειρά μου.

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ