Τραγούδι συναισθημάτων | Χόκυ πόκυ – Βήματα για τη ζωή

Τραγούδι συναισθημάτων στους ρυθμούς του γνωστού παιχνιδοτράγουδου Χόκυ Πόκυ. Τραγουδάμε, χορεύουμε  και νιώθουμε χαρά, λύπη, θυμό και φόβο. Τι είναι τα συναισθήματα ;  Δέκατο έκτο μάθημα : Βήματα για τη ζωή.
Ξεκινώντας τη θεματική ενότητα των συναισθημάτων, στο πρόγραμμα «Βήματα για τη ζωή», το δέκατο έκτο μάθημα ,σκοπό έχει να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά ότι μπορούν να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα από τις σωματικές ενδείξεις και ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιληφθούμε πως αισθάνεται κάποιος.
Εκτός από τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που αναφέρει το βιβλίο και κάναμε, διαβάσαμε ένα καταπληκτικό βιβλίο. Ο τίτλος του είναι :«Αυτό που νιώθω», εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένα βιβλίο που έχει πολύ  όμορφες εικόνες και μας δείχνει τα συναισθήματα. Μας μαθαίνει να τα αναγνωρίζουμε, μαθαίνοντας και καινούργιες λέξεις.

Τραγούδι συναισθημάτων - Αυτό που νιώθω
Παραμύθι : Αυτό που νιώθω , εκδ. Παπαδόπουλος
Έψαχνα λοιπόν  ένα τραγούδι που να μπορούμε να μιμηθούμε τα συναισθήματα και τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Επέλεξα να παραφράσω το γνωστό Χόκυ Πόκυ συνδυάζοντας το με κίνηση και έκφραση. Δημιουργήθηκαν  λοιπόν στιχάκια για την χαρά , την λύπη , τον θυμό και το φόβο, συναισθήματα που είναι πιο γνώριμα στα παιδιά. Τραγουδώντας το με τα παιδιά αλλάζαμε κάθε φορά την έκφραση μας και τον τόνο της φωνής μας, κάνοντας ταυτόχρονα ανάλογες κινήσεις. Στην χαρά τραγουδάγαμε χαρούμενα, στην λύπη, λυπημένα, στον θυμό, θυμωμένα και στον φόβο, φοβισμένα. Στο τέλος κάθε στροφής παίρναμε πόζα με το ανάλογο συναίσθημα.

Τραγούδι συναισθημάτων – Χόκυ πόκυ

Δημιούργησα και ένα εικονόλεξο για να μας βοηθάει ενώ το τραγουδάγαμε :
Τραγούδι συναισθημάτων - Χόκυ πόκυ - Χαρά
Χόκυ πόκυ – Χαρά
Τραγούδι συναισθημάτων - Χόκυ πόκυ - Λύπη
Χόκυ πόκυ – Λύπη
Τραγούδι συναισθημάτων - Χόκυ πόκυ - Θυμός
Χόκυ πόκυ – Θυμός
Τραγούδι συναισθημάτων - Χόκυ πόκυ - Φόβος
Χόκυ πόκυ – Φόβος
Τραγουδήστε το, χορέψτε το και διασκεδάστε ! !
(Το χόκυ Πόκυ το έχει παραφράσει για τα χειμωνιάτικα ρούχα επιτυχώς η φοβερή kinderella).

Download :

Μπορείτε να κατεβάσετε το εικονόλεξο – τραγούδι Χόκυ Πόκυ συναισθημάτων.

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ