Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν» / Συνεργατική δράση – Μουσική Πινακοθήκη

Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν». Συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας και τις συνεργατικές μας δράσεις, τα νηπιαγωγεία – μέλη σε διασχολικές ομάδες χρησιμοποιώντας ήχους, δημιούργησαν κείμενα (ηχοϊστορίες) τα οποία τα απέδωσαν εικαστικά σε μορφή κολάζ, πινάκων και αγάλματος !

Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν».

Μία αξιόλογη συνεργατική δράση εξελίχθηκε στα πλαίσια του προγράμματός μας. Το πρόγραμμά μας πλέον έχει εισέλθει  στην πιο δημιουργική φάση του και οι δράσεις μας πλέον γίνονται κατεξοχήν από διασχολικές ομάδες.
Σε αυτή την δράση θέλαμε να συνδυάσουμε τους ήχους (μελωδίες, μουσικά κομμάτια) με τον λόγο (δημιουργία διάφορων κειμένων) και τα εικαστικά (κολάζ, ζωγραφική κλπ).

Έτσι τα μέλη νηπιαγωγεία χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες με τις εξής οδηγίες :

  • Η κάθε ομάδα αφού θα γνωριζόταν θα έβγαζε ένα όνομα που θα την χαρακτήριζε.
  • Το ένα νηπιαγωγείο θα έπρεπε να δώσει τρεις ήχους ή μελωδίες ή τραγούδι στην ομάδα.
  • Το επόμενο αυτούς τους ήχους θα προσπαθούσε να τους εντάξει σε ένα κείμενο που θα δημιουργούσε (ιστορία, ποίημα, αγγελία, συνταγή κλπ)
  • Το τελευταίο μέλος της ομάδος θα προσπαθούσε να αποδώσει εικαστικά με όποιο τρόπο ήθελε το κείμενο !

Η δική μας ομάδα αποτελούνταν από το ολοήμερο και κλασσικό τμήμα του νηπιαγωγείου Κεντριού και το νηπιαγωγείο Βλαχάτων. Το πρώτο μας βήμα λοιπόν ήταν να βρούμε όνομα της ομάδος το οποίο έγινε με τον εξής τρόπο :

Το κάθε νηπιαγωγείο επέλεξε μια μουσική νότα την οποία την διακοσμήσαμε, και την προσθέσαμε σε ένα δίστιχο που δημιουργήσαμε. Στην συνέχεια συνδεθήκαμε διαδικτυακά και αφού το κάθε μέλος παρουσίασε την νότα του, με κλήρωση επιλέχθηκε η σειρά. Το όνομα της ομάδος μας αποφασίστηκε : «ΣΙΛΑΝΤΟ». Δημιουργήσαμε έτσι το όνομα, το λογότυπό μας και ταυτόχρονα και το τραγούδι της ομάδος μας.

«ΣΙ ΣΙ ΣΙ
με το σγουρό μαλί
ΛΑ ΛΑ ΛΑ 
περάμε εμείς καλά 
ΝΤΟ ΝΤΟ ΝΤΟ 
φωνάζω σε αγαπώ»

Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Επιλέγουμε μία από τις εφτά νότες του πενταγράμμου και φτιάχνουμε δίστιχο !
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Διακοσμήσαμε την νότα «Ντο»
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Παρουσιάζουμε στην τηλεδιάσκεψη τις νότες που επιλέξαμε και αποφασίζουμε την σειρά που θα έχουν…
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Η Νότα «ΣΙ» που επέλεξαν το κλασσικό τμήμα Κεντριού
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Η νότα «ΛΑ» που διακόσμησε το νηπιαγωγείο Βλαχάτων
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Το λογότυπο της ομάδος μας !

 Το ολοήμερο τμήμα Κεντριού επέλεξε και πρότεινε τον ήχο ενός φιλιού, τον ήχο μιας τρομπέτας και την νυκτερινή μουσική του Μότσαρτ ! Τα παρουσιάσαμε στην ομάδα και το νηπιαγωγείο Βλαχάτων δημιούργησε την συνταγή της φιλίας ! Αφού μας την παρουσίασε διαδικτυακά το κλασσικό τμήμα του νηπιαγωγείου Κεντριού την απέδωσε εικαστικά φτιάχνοντας ένα καταπληκτικό άγαλμα από κούτες και ανακυκλώσιμα υλικά. Το άγαλμα της φιλίας .

Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Διαδικτυακή παρουσίαση των ήχων στην ομάδα !
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Η συνταγή της φιλίας που δημιούργησε το νηπιαγωγείο Βλαχάτων στηριζόμενοι στους ήχους του ολοήμερου τμήματος του νηπ. Κεντριού
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Παρουσίαση την συνταγής της φιλίας
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Παρουσίαση του αγάλματος της φιλίας
 Το άγαλμα αποτελείται από δύο φίλους (γιαυτό έχει και δύο κεφάλια) που στο σώμα τους είναι καλυμμένο από την συνταγή της φιλία  και  ζωγραφιές παιδιών ! Δεν ξεχάσαμε να αποτυπώσουμε και τις εντυπώσεις μας από τις τηλεδιασκέψεις μας !
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από την σύνδεση με το νηπιαγωγείο Βλαχάτων

 Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν» / Συνεργατική δράση

Όλες λοιπόν οι ομάδες με παρόμοιο τρόπο δούλεψαν και έφτιαξαν μοναδικά πράγματα.
Η ομάδα που σφυρίζει (  38ο νηπ. Πατρών – 29ο νηπ. Σερρών –  14ο νηπ.  Χανίων)  χρησιμοποιώντας τον ήχο ενός σφυρίγματος, από τουβλάκια και από μαράκες δημιούργησαν μία ηχοϊστορία που την απέδωσαν με ένα πίνακα ζωγραφικής !

Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Ο πίνακας της ομάδας : «Η ομάδα που σφυρίζει»
 Η ομάδα : Μουσικά μπαλόνια  ( Νηπ. Περίκλειας – 10ο νηπ. Νεάπολης – 4ο νηπ. Πυλαίας), χρησιμοποιώντας τον ήχο από χειροκρότημα, μίας φλογέρας, και σπάσιμο μπαλονιών, έφτιαξαν ένα ποίημα και το απέδωσαν εικαστικά φτιάχνοντας ένα κολάζ.
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Το κολάζ της ομάδας : «Μουσικά μπαλόνια»
 Η ομάδα : Μουσικά γελαστά έγχορδα (2ο νηπ. Ν.Μουδανιών – 2ο νηπ. Γαρδικίκου – 33ο νηπ. Ευόσμου), χρησιμοποιώντας ήχο από παλαμάκια, από κουδούνι και φρενάρισμα αυτοκινήτου έφτιαξε μια ηχοϊστορία την οποία απέδωσαν εικαστικά με ένα πίνακα ζωγραφικής.
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Ο πίνακας της ομάδας :«Μουσικά γελαστά έγχορδα»
 Και τέλος η ομάδα : ΣΙΛΑΝΤΟ (νηπ. Κεντριού (ολοήμερο και κλασσικό τμήμα – νηπ. Βλαχάτων), χρησιμοποιώντας τον ήχο ενός φιλιού, μίας τρομπέτας και την νυκτερινή μουσική του Μότσαρτ, δημιούργησε μία συνταγή και την απέδωσε εικαστικά με κολάζ τρισδιάστατο με την μορφή αγάλματος.
Ήχοι «γράφουν & δημιουργούν»
Το άγαλμα της φιλίας της ομάδας :« ΣΙΛΑΝΤΟ»
 Όλα τα παραπάνω προστέθηκαν σε μία εικονική έκθεση αρμοδιότητα του νηπιαγωγείου Περίκλειας. Πριν  την παρουσίαση κάθε πίνακα παρουσιάζετε και το βίντεο που δείχνει πως δούλεψε η κάθε ομάδα για να βγει το τελικό προϊόν ! Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τα δείτε !


Εάν δε σας λειτουργεί πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση.

Συνεχίζουμε με όρεξη και μουσική τρέλαααααα!!!!

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ