Ανασκαφές Νο2 – Χρησιμοποιώντας το Beebot

Ανασκαφές Νο2 – Beebot. Προγραμματίζοντας  το Beebot να ανακαλύψει αρχαία ευρήματα στα αρχαιολογικά τετράγωνα!

Ανασκαφές Νο2 – Beebot

Συνεχίζοντας τις ανασκαφές και αφού εξοικειωθήκαμε με τον πίνακα διπλής εισόδου, ήρθε και η ώρα για το αγαπημένο μας μελισσάκι (Beebot). Θέλαμε να εξοικειωθούμε με τις έννοιες του προσανατολισμού (εμπρός, πίσω, δεξιά αριστερά) και της απόστασης (μακριά, κοντά), καθώς και της μέτρησης.

Στο χαλί του Beebot που έχει την μορφή πίνακα διπλής εισόδου και μας θυμίζει τον αρχαιολογικό κάνναβο, προσθέσαμε οριζόντια γράμματα και κάθετα αριθμούς. Στη συνέχεια  μέσα στα «αρχαιολογικά» τετράγωνα  του χάρτη τοποθετήσαμε διάφορα «αρχαιολογικά εκθέματα» από το μουσείο μας.

Ανασκαφές Νο2 - Beebot
Αρχαιολογικός κάνναβος με Beebot

Το κάθε παιδί γίνεται αρχαιολόγος και με την βοήθεια του Bebbot προσπαθεί να βρει ένα αρχαίο που έχει διαλέξει. Αρχικά επιλέγει μία διαδρομή και με την χρήση των καρτών «γράφει» την διαδρομή του Beebot. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χρωματιστά πλήκτρα που βρίσκονται στην κορφή της μελισσούλας , προγραμματίζουν τη διαδρομή.

Ανασκαφές Νο2 - Beebot
Προγραμματίζοντας το beebot για την ανασκαφή

Όταν το μελισσάκι φτάσει στο αρχαιολογικό εύρημα, ο «αρχαιολόγος» καταγράφει το αρχαιολογικό τετράγωνο σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια θέλοντας να εξασκηθούμε και στην χρήση συμβατικών μονάδων μέτρησης, χρησιμοποιώντας ένα μέτρο το παιδί  μετράει το μήκος του ευρήματος και καταγράφει τα εκατοστά ! Αυτο μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε διάφορες συγκρίσεις!

Ανασκαφές Νο2 - Beebot
Γράφουμε το αρχαιολογικό τετράγωνο …
Ανασκαφές Νο2 - Beebot
Μετράμε το αρχαιολογικό εύρημά μας !

Εκθέτουμε τα ευρήματα στη σειρά με όποιες πληροφορίες έχουμε καταγράψει. Το παιχνίδι το  παίξαμε πολλές φορές με διάφορες παραλλαγές . Αλλάζοντας τη θέση των ευρημάτων, μαντεύοντας τη διαδρομή, χρησιμοποιώντας διάφορους γρίφους για το κάθε έκθεμα, βάζοντας διάφορα εμπόδια στη διαδρομή του beebot, καταγράφοντας τη διαδρομή σε φύλλα αξιολόγης,  μετρώντας τα εκθέματα και με άλλους διάφορους τρόπους κλπ.

Ανασκαφές Νο2 - Beebot
Η καταγραφή των εκθεμάτων μας από τους αρχαιολόγους-παιδιά !

Το παιχνίδι συνεχίζεται και ετοιμαζόμαστε για το 3ο μέρος των ανασκαφών μας  με ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές δράσεις.
Εν αναμονή….

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ