Σοκολατένια κουταλάκια & μείγμα σοκολάτας σε δώρο

Σοκολατένια κουταλάκια & μείγμα σοκολάτας σε δώρο. (Hot chocolate mix και chocolate spoons) . Δύο πολύ γνωστά handmade γιορτινά δώρα στο εξωτερικό. Εύκολα στην κατασκευή και πολύ πρωτότυπα ! Μείγμα ζεστής σοκολάτας και κουταλάκια σοκολατένια  για  ζεστή σοκολάτα ! Κάθε χρόνο ετοιμάζω διάφορα γλυκάκια και νοστιμιές για τα ανίψια μου και το βαφτιστήρι μου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα δύο πολύ ωραίες ιδέες για δωράκι ! Τα σοκολατένια κουταλάκια (chocolate spoons)  και το μείγμα για ζεστή σοκολάτα (hot chocolate mix). Εύκολα στην κατασκευή και αφήνουν γλυκιά γεύση !!

Chocolate spoons (σοκολατένια κουταλάκια) :

θα χρειαστείτε κουταλάκια πλαστικά ή ξύλινα ή μεταλλικά , νιφάδες σοκολάτας για λιώσιμο , κουφετάκια , γλειφιτζούρια. Η διαδικασία απλή : Λιώνετε την σοκολάτα βυθίζεται τα κουταλάκια τα διακοσμήτε με κουφετάκια , smarties, γλειφιτζούρια (αν θέλετε να κάνετε τον Ρούντολφ) και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Αγοράστε μία κούπα , τυλίξτε τα κουταλάκια σε ζελατίνη .. εκτυπώστε ετικέτες και έτοιμα. Ο αποδέκτης του δώρου θα βυθίσει τα σοκολατένια κουταλάκια σε ζεστό γάλα και θα τα απολαύσει !

Hot chocolate spoons
Κουταλάκια από λιωμένη σοκολάτα !
Hot chocolate spoons
Κούπα για ζεστή σοκολάτα με τα σοκολατένια κουταλάκια και χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια!

Hot chocolate mix (μείγμα σοκολάτας) :

Θα χρειαστείτε μείγμα από σοκολάτα – κακάο  , κομματάκια σοκολάτας , marshmallows , κομματιασμένη καραμέλα  και δύο πλαστικές διαφανής θήκες για κορνέ ή δύο διαφανή σακουλάκια.

Στο πρώτο σακουλάκι θα βάλετε 2 -3 δόσεις σοκολάτας – κακάο (αν θέλετε μπορείτε να το ανακατέψετε και με λίγη ζάχαρη).  Ένα ψηλό ποτήρι  θα σας βοηθήσει για να τοποθετήσετε στο σακουλάκι την ποσότητα της σοκολάτας  και  να σχηματιστεί καλά ο κώνος . Έπειτα θα το κλείσετε πολύ καλά με ένα λαστιχάκι  και  θα το τοποθετήσετε μέσα στο δεύτερο σακουλάκι.  Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε , τα κομμάτια σοκολάτας και τα marshmallows ή τα κομματιασμένα καραμελάκια ή ότι άλλο θέλετε ανάλογα την όρεξή σας και την φαντασία σας. Θα κλείσετε καλά το δεύτερο σακουλάκι θα βάλετε κατάλληλη κορδέλα και θα εκτυπώσετε ετικέτες ! Τις ετικέτες αν θέλετε μπορείτε να γράψετε και οδηγίες :

Οδηγίες για μείγμα ζεστής σοκολάτας  – Hot chocolate mix

Αδειάστε το μισό περιεχόμενο της σοκολάτας -κακάο σε μία κούπα.
Προσθέστε ζεστό νερό ή γάλα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη μισή ποσότητα από τα κομμάτια σοκολάτας και τα μισά marshmallows.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για μία άλλη κούπα  ή αποθηκεύστε για την επόμενη φορά!

Hot chocolate mix
Το μείγμα για ζεστή σοκολάτα σε κώνους !

 Download :

Τις ετικέτες που έχω χρησιμοποιήσει για τα chocolate spoons μπορείτε να τις εκτυπώσετε από το blog.worldlabel.com

Τις ετικέτες για τους κώνους της hot chocolate mix μπορείτε να τις εκτυπώσετε από το livinglocurto.com

Επίσης πολλές ετικέτες και εκτυπώσεις μπορείτε να βρείτε στο Christmas printables – patron – templates | Pinterest

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ