Μικρός Νικόλας – Le petit Nicolas |YouTube

Μικρός Νικόλας είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς βιβλίων «Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα», ένα αθώο και χαριτωμένο παιδάκι που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια (μη καθορισμένη) πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950 – Δείτε 70 βίντεο με 16+ ώρες  διάρκεια !

Μικρός Νικόλας (γαλλ. Le petit Nicolas) είναι δημιούργημα του (σεναριογράφου) Ρενέ Γκοσινί (Rene Goscinny, 1926-1977) και του (σκιτσογράφου) Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé, 1932-…).

Μικρός Νικόλας – Le petit Nicolas  – Λίστα Βίντεο

  • Πλήθος video : 70
  • Συνολική διάρκεια των Video – της Playlist :  16+ ώρες !

 

Μικρός Νικόλας - Le petit Nicolas | Video Playlist - YouTube

Ο μικρός Νικόλας (γαλλ. Le petit Nicolas) είναι δημιούργημα του (σεναριογράφου) Ρενέ Γκοσινί (Rene Goscinny, 1926-1977) και του (σκιτσογράφου) Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé, 1932-…). Είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς βιβλίων “Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα”, ένα αθώο και χαριτωμένο παιδάκι που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια (μη καθορισμένη) πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950. 
Οι ιστορίες δημοσιεύτηκαν την περίοδο 1956-1964, αρχικά στη βελγική εφημερίδα Le Mystique και αργότερα (από το 1959) στις γαλλικές Sud Ouest και Pilot
Οι κύριοι χαρακτήρες που εμφανίζονται επανειλημμένα στις περιπέτειες του μικρού Νικόλα είναι:
Νικόλας: ο βασικός χαρακτήρας της σειράς, ένα ατίθασο μα καλό παιδάκι
Συμμαθητές του Νικόλα:  Αλσέστ : ο χοντρός που τρώει συνεχώς. Είναι ο καλύτερος φίλος του Νικόλα. Ζοφρουά : έχει έναν πολύ πλούσιο πατέρα. Κλοτέρ : ο τελευταίος μαθητής της τάξης.  Εντ : ο δυνατός της τάξης, που του αρέσει να μοιράζει γροθιές. Ιωακείμ : είναι καλός στους βόλους. Ανιάν (: ο σπασίκλας της τάξης και ο μόνος που φοράει γυαλιά.  Μεξάν : έχει τα πιο μακριά πόδια και τρέχει πολύ γρήγορα.  Ρούφους : έχει πατέρα αστυνομικό και παίρνει πολύ στα σοβαρά το επάγγελμα του πατέρα του. ΄Έχει μια αστυνομική σφυρίχτρα.  Άννα-Μαρία : ένα κορίτσι που μένει δίπλα στο Νικόλα.  Λουιζέτ : ΄κόρη ενός φίλου του μπαμπά του Νικόλα.Θέλει να την παντρευτεί.
Άλλοι: 
Η μητέρα του Νικόλα: κλαίει συχνά όταν ο μικρός Νικόλας της δυσκολεύει τη ζωή κι όταν ο άντρας της δεν την καταλαβαίνει. Ο πατέρας του Νικόλα: εργάζεται σε γραφείο και γκρινιάζει για τη δουλειά του.  Δασκάλα: προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα ατίθασα παιδιά. Παρόλο που είναι αυστηρή, ο μικρός Νικόλας την αγαπά. Διευθυντής του σχολείου: εμφανίζεται συνήθως όταν η κατάσταση στην τάξη τεθεί εκτός ελέγχου.  Ντιπόν: ο επιστάτης του σχολείου. Είναι πολύ αυστηρός και οι μαθητές τον φοβούνται.Το παρατσούκλι του είναι “Σουπιάς” διότι λέει όλη την ώρα τα παιδιά να τον κοιτάνε στα μάτια.
Μπλεντόρ : ο γείτονας του Νικόλα. Τσακώνεται συνέχεια με τον μπαμπά του Νικόλα.
Κος Κουρτεπλάκ : ένας άλλος,σνόμπ γείτονας.

Γραφτείτε στο Youtube. Ενημέρωση για τις νεώτερες Playlist του καναλιού Popi-it

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ