Ο Super εαυτός μας και η Super μέρα μας .

Ο Super εαυτός μας και η Super μέρα μας. Δουλεύοντας το θέμα με τους Super ήρωες  δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις Super ικανότητες που έχουμε ο καθένας μας και να δημιουργήσουμε μικρά σημαιάκια με τον Super εαυτό μας !!

Ο Super εαυτός μας και η Super μέρα μας

Η αφορμή μου δόθηκε από δύο παιδιά που ήθελαν να φτιάξουν «βραχιόλια» για Super ήρωες. Τους έδωσα ρολό από χαρτί που το κόψαμε στην μέση και το ζωγράφισαν με το σήμα που αποφασίσαμε να έχουν οι Super ήρωες της τάξης μας.

Ζωγραφίζουμε το "Βραχιόλια" των Super ηρώων
Ζωγραφίζουμε το “Βραχιόλια” των Super ηρώων σε ρολό χαρτί .
 Στην συνέχεια τα παιδιά φόραγαν τα  «βραχιόλια» και τεντώνοντας μπροστά τα χέρια τους, μας αποκάλυπταν τις Super ικανότητές τους π.χ. είμαι Super  στο τρέξιμο, στα παζλ, στο να κάνω σούζες .. και πολλά άλλα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όλα τα παιδιά ακόμα και τα πιο συνεσταλμένα σηκώθηκαν και αποκάλυψαν μία ικανότητά τους !
Είμαι Super ..
Είμαι Super .. στο τρέξιμο , στα παζλ , στο να κάνω σούζες..
Στην συνέχεια τους δόθηκε ένα φύλλο εργασίας -σημαιάκι με πληροφορίες για τον εαυτό τους  που έπρεπε να το συμπληρώσουν στο σπίτι. Την επομένη το κάθε παιδί μας αυτοπαρουσιαζόταν «διαβάζοντας» αυτό που είχε γράψει στο σημαιάκι του ..
Τα Super σημαιάκια μας
Τα Super σημαιάκια μας
Τα Super σημαιάκια μας
Τα Super σημαιάκια μας στόλισαν την τάξη μας

Την επόμενη ιδέα την βρήκα στο διαδίκτυο ψάχνοντας ..και είναι καταπληκτική!! Είναι η Super μέρα . Σε ένα πίνακα που αναγράφει : «Σήμερα η μέρα ήταν Super γιατί ..» κάνοντας στο τέλος της ημέρας μία ανασκόπηση του τι έχουμε κάνει, βρίσκουμε τον λόγο που η μέρα μας ήταν Super και τον γράφουμε !!

Super μέρα
Σήμερα η μέρα είναι Super γιατί…..

Download:

Το αρχείο με τα σημαιάκια μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και το πίνακα με την Super μέρα από εδώ.

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ