Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs. Ξεκινάμε …

Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs. Ένα εθνικό έργο eTwinning  βασισμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται φέτος στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Περιγραφή

Σε μια θυελλώδη νύχτα του Ιανουαρίου του 1992 στον Ειρηνικό Ωκεανό, 29.000 περίπου κίτρινα πλαστικά παπάκια, έπεσαν από ένα φορτηγό πλοίο και χάθηκαν στη θάλασσα. Για τα τελευταία 29 χρόνια, αυτά τα ανθεκτικά πλαστικά παιχνίδια επιπλέουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, ταξιδεύοντας στις 5 ηπείρους.

Βασισμένο σε αυτό το αληθινό γεγονός θα είναι το έργο με το οποίο επιδιώκουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην επιστημονική σκέψη και να καλλιεργήσουμε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά θα αναπτύξουν την ενσυναίσθηση, θα μάθουν για τις αξίες ζωής (Life skills) και θα ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσα από δραστηριότητες STEM θα αναπτύξουν την επιστημονική και υπολογιστική σκέψη, θα κάνουν πειράματα και θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στη ρομποτική.

Π@Π@ΚΙ SOS
Το logo του έργου

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια παιγνιώδη μορφή, σχεδιάζοντας συνδετικούς κρίκους από το ένα εργαστήριο στο άλλο ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και νόημα για τα παιδιά.
Έτσι λοιπόν, φέτος αποστολή μας θα είναι να SOSουμε τα παπάκια που χάθηκαν. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία στην οποία βασίστηκε το παραμύθι του Eric Carle  «10 κίτρινα παπάκια».

Ξεκινάμε λοιπόν !!! Την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς υποδεχθήκαμε τα παιδιά με χαρά και με παπάκια από μπαλόνια  που τους μετέφεραν μηνύματα. Οι γονείς  «στόλισαν» την πάπια του έργου με ευχές και γλυκά λόγια για τη νέα χρονιά !

Μπαλονοπαπάκια
Τα παπάκια, δώρο της πρώτης μέρας

Η πάπια των ευχών
Η πάπια των ευχών για τους γονείς
Οι παπιοευχές
Η πάπια απόκτησε φτερά με τις ευχές των γονέων

Διακόσμηση τάξης

Η τάξη μας όπως καταλαβαίνετε, γέμισε παπάκια και στοιχεία από το παραμύθι ! Το παρουσιολόγιο μεταμορφώθηκε σε λίμνη με παπάκια. Το ημερολόγιο μας σε καράβι, οι μέρες της εβδομάδας μπήκαν σε χάρτη. Οι βοηθοί έγιναν παπάκια τυχερά και είμαστε όλοι μια παπιοπαρέα πλέον.

Διακόσμηση τάξης
Ημερολόγιο
Πίνακες τάξης
Παρουσιολόγιο, καθήκοντα, ημερολόγιο
Ρουτίνες
Ρουτίνες

Και το σύνθημα μάς ; Νταξξξξ

Καλή παπιοχρονιά λοιπόν να χουμε με υγεία και όμορφες στιγμές !!
Τις επόμενες μέρες περιμένουμε έναν απρόσμενο επισκέπτη ! Ποιος να είναι άραγε;

Στο επανιδείν !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ