6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου (στο Λασίθι)  που φέτος συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό του Διεθνούς Έτους Φωτός, Επιστήμης και Τεχνολογίας με το σύνθημα «Κάθε χρόνο φωτίζουμε παιδικά χαμόγελα» και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12 έως 14 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο.

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης υλοποιείται κάθε χρόνο λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους Παιδικό Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικίας Δημοτικού. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από την ιδέα μιας ομάδας ενεργών Αγιονικολιωτών και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010. Έκτοτε, οργανώνεται κάθε χρόνο από τον ίδιο πυρήνα εθελοντών κυρίως χάρη στην αμέριστη βοήθεια συμπολιτών, δασκάλων και φορέων, με την οικονομική στήριξη χορηγών, συλλόγων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και Δήμου Αγίου Νικολάου.

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου
6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Το Παιδικό Φεστιβάλ στοχεύει σε μια πολιτιστική παρέμβαση θεσμικού χαρακτήρα, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δημιουργικών δράσεων, που αναβαθμίζουν την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών.
Ο σκοπός του Φεστιβάλ στηρίζεται σε τρεις άξονες:
• Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για παιδιά.
• Ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών γύρω από θέματα πολιτιστικής παιδείας.
• Ενίσχυση και έκφραση της εθελοντικής δράσης ατόμων και φορέων με αποδέκτες τα παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό:
• επιλέγουμε ποιοτικές δραστηριότητες, που δίνουν δημιουργική διέξοδο στην παιδική καλλιτεχνική έκφραση,
• δίνουμε στο παιχνίδι ποικιλία και εκπαιδευτικό προσανατολισμό,
• ενισχύουμε τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία και τη συνεργασία,
• προβάλλουμε το έργο και τις δράσεις φορέων, που σχετίζονται με το παιδί και τα ενδιαφέροντά του, παρέχοντας ταυτόχρονα ενημέρωση στους γονείς για εναλλακτικές μορφές διασκέδασης των παιδιών στην Κρήτη και αλλού.

Η δημιουργία του Παιδικού Φεστιβάλ είναι μία (εκ)δήλωση ελπίδας, μία εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας, και ταυτόχρονα μια προσπάθεια να προστατευτούν τα δικαιώματα των παιδιών στην κοινωνία, στη μάθηση, στον πολιτισμό.

Το γνωρίζατε ότι το 2015 ανακηρύχθηκε διεθνώς σαν Έτος Φωτός ; Και για να μη σας αφήσουμε με εύλογες απορίες, αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι φέτος δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η σπουδαιότητα του φωτός και πώς οι τεχνολογίες που βασίζονται σε αυτό επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις συμμετέχουν 85 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, όπου το Εθνικό Μετσόβειο Πανεπιστήμιο έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων.

Το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου φιλοξενεί την επιστημονική ομάδα και ταξιδεύει παιδιά και γονείς στον μαγικό κόσμο του φωτός. Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας και υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Παρακάτω μπορείτε να  δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα :

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα :

Πρόγραμμα φεστιβάλ

Αξίζει να το επισκεφτείτε !!

 

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ