Ανακαλύπτω το όνομά μου

Ανακαλύπτω το όνομά μου. Ένας βασικός στόχος στο νηπιαγωγείο είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το όνομά μας . Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν διάφορα παιχνίδια με το όνομά μας και τα ονόματα των φίλων μας .

Ανακαλύπτω το όνομά μου

1. Παιχνίδι “Κουτσό ονόματος”. Χαράζουμε στο πάτωμα σκαλοπάτια στα οποία βάζουμε και μία καρτέλα με τον αντίστοιχο αριθμό. Το κάθε παιδί κρατώντας την καρτέλα με το όνομά του πηδάει τόσα σκαλοπάτια όσες είναι οι συλλαβές του ονόματός τους. Μόλις ανέβει την σκάλα αφήνει την καρτέλα με το όνομά του στο τελευταίο σκαλοπάτι. Στο τέλος βλέπουμε ποιανού το όνομα σκαρφάλωσε πιο ψηλά στην σκάλα, άρα ποιανού το όνομα είναι μεγαλύτερο και από πόσες συλλαβές αποτελείται!

Κουτσό για το όνομα
Φτιάχνουμε μία σκάλα που στο κάθε σκαλοπάτι έχουμε βάλει και έναν αριθμό.
Κουτσό για το όνομα
Κρατώντας την καρτέλα του ονόματός μας πηδάμε τόσα σκαλοπάτια όσες είναι οι συλλαβές του ονόματός μας
Κουτσό για το όνομα
Στο τέλος ανακαλύπτουμε πιο όνομα έχει σκαρφαλώσει πιο ψηλά στην σκάλα.
2.Παιχνίδι ” Ανασκαφή ονόματος”. Γινόμαστε αρχαιολόγοι και προσπαθούμε να κάνουνε ανασκαφή του ονόματός μας . Προσοχή όμως ο κάθε αρχαιολόγος πρέπει να ανακαλύψει το δικό του όνομα !
Σε ένα κουτί τοποθετούμε τις καρτέλες με τα ονόματα των παιδιών και από πάνω ρίχνουμε χαλίκι ή χώμα ή άμμο . Δίνουμε στα παιδιά ένα πινέλο και τους ζητάμε να σκάψουν για να ανακαλύψουν το δικό τους όνομα!
Ανασκαφή ονόματος
Με ένα πινέλο ψάχνουμε κάτω από τα χαλίκια την καρτέλα με το όνομά μας.
Ανασκαφή ονόματος
Και να το βρήκαμε!
3. Παιχνίδι “Μαγικό όνομα”. Στο τέλος κάνουμε τα μαγικά μας! Σε ένα άσπρο χαρτί γράφουμε με άσπρο λαδοπαστέλ το αρχικό του ονόματος κάθε παιδιού . Στη συνέχεια δίνουμε αραιωμένη τέμπερα ή νερομπογιές στα παιδιά και ένα πινέλο . Βάφοντας το χαρτί σιγά σιγά αποκαλύπτεται το αρχικό του ονόματος  τους με ένα μαγικό τρόπο ! Τα παιδιά ενθουσιάζονται!
Αρχικό ονόματος
Με ένα πινέλο και χρώμα ανακαλύπτουμε το αρχικό του ονόματός μας με τρόπο μαγικό!
Αρχικό ονόματος
Τα αρχικά των ονομάτων μας έχουν αποκαλυφθεί!

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ