Συλλέκτης λέξεων

Συλλέκτης λέξεων. Με αφορμή το καταπληκτικό βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς, συλλέγουμε σε βάζα λέξεις χαρούμενες, νόστιμες, πολύχρωμες, μυρωδάτες!

Συλλέκτης λέξεων, το Βιβλίο

Μερικοί άνθρωποι συλλέγουν γραμματόσημα. Μερικοί συλλέγουν νομίσματα. Μερικοί έργα τέχνης. Και ο Ζερόμ;
Ο Ζερόμ μάζευε λέξεις…

Ανακάλυψε τη δύναμη των λέξεων και βρήκε έναν τρόπο να μοιραστεί την αγάπη του για τις λέξεις με τα παιδιά όλου του κόσμου.

Συλλέκτης λέξεων
Συλλέκτης λέξεων

Συλλέκτης λέξεων , ένα καταπληκτικό βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς που αξίζει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας, που μας δείχνει ένα τρόπο για να  να μυήσουμε τα παιδιά στη μαγεία των λέξεων.

Διαβάσαμε το βιβλίο και προσπαθήσαμε να βρούμε λέξεις γύρω μας , λέξεις σε βιβλία, λέξεις που αγαπάμε, που μισούμε. Λέξεις , λέξεις όπως έκανε ο ήρωας του βιβλίου, ο Ζερόμ.

Ψάχνοντας λέξεις !
Ψάχνοντας λέξεις !

Που θα τις βάλουμε τόσες λέξεις ; Φτιάξαμε  βάζα με διαφορετικές ετικέτες.  Το βάζο για λέξεις που μας κάνουν χαρούμενους, το βάζο με λέξεις που μας στεναχωρούνε, το βάζο με νόστιμες λέξεις, με μυρωδάτες, με χρωματιστές!

Ομαδοποιήσαμε ότι λέξεις έιχαμε βρει και σκεφτεί και τις τοποθετήσαμε στα βάζα !

Χρωματιστές λέξεις
Χρωματιστές λέξεις
Χαρούμενες λέξεις
Χαρούμενες λέξεις
Νόστιμες λέξεις
Νόστιμες λέξεις
Λυπημένες λέξεις
Λυπημένες λέξεις
Μυρωδάτες λέξεις
Μυρωδάτες λέξεις

Φτιάξαμε και ένα βάζο με δικές μας αυτοσχέδιες λέξεις , αστείες και παράξενες !

Αυτοσχέδιες λέξεις
Αυτοσχέδιες λέξεις

Μπορούν όλες αυτές οι λέξεις να φτιάξουν ζευγάρια,  μία ιστορία; Διαλέγουν τα παιδιά από διάφορα βάζα λέξεις.  Παίζουμε με φανταστικά διώνυμα.

Στο τέλος  δημιουργούμε τη δική μας φανταστική ιστορία ! Μία ανοιξιάτικη πίτσα με φράουλες και λουλούδια , ένα αλμυρό ουράνιο τόξο και μια χαρούμενη πεταλούδα πρωταγωνιστούν σε αυτή !

Ιστορία με λέξεις
Ιστορία με λέξεις από τα βάζα των λέξεων.

Τα βάζα καθημερινά εμπλουτίζονται με καινούργιες λέξεις και που ξέρετε μερικές από αυτές ίσως ταξιδέψουν μακριά σε άλλες χώρες, σε άλλους χρόνους, σε άλλες πολιτείες, σε άλλους ανθρώπους.


Σίγουρα ανυπομονούμε και περιμένουμε τι θα γίνει! Εσείς;

Είδωμεν…

 

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ