Τούρτα γενεθλίων 3D στην τάξη

Τούρτα γενεθλίων. Μία από τις πιο σημαντικές μέρες ενός ανθρώπου και πολύ περισσότερο των παιδιών είναι η μέρα των γενεθλίων τους. Τα γενέθλια των παιδιών, μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε διάφορους πίνακες γενεθλίων στην τάξη και να ανατρέχουμε συχνά σε αυτούς μαζί με τα παιδιά. Μία κατασκευή που διαφέρει  λίγο από τον πίνακα γενεθλίων στον τοίχο της τάξης είναι η τρισδιάστατη τούρτα .

Τούρτα γενεθλίων- Οδηγίες

Από τι όμως αποτελείται και πως κατασκευάζεται ; Η ιδέα απλή : Παίρνουμε ένα κομμάτι φελιζόλ το οποίο το κόβουμε κυκλικά και το καλύπτουμε με χαρτόνι . Το πάνω μέρος είναι χωρισμένο με διαφορετικά χρώματα  σε τέσσερα κομμάτια  ανά εποχή  ( πχ.  Καλοκαίρι – γαλάζιο , Άνοιξη – πράσινο κλπ ) και το  κομμάτι της κάθε εποχής έχει χωριστεί σε τρία μέρη (που είναι οι τρεις μήνες ).
Κατασκευάζουμε και πλαστικοποιούμε κεράκια με τα ονόματα των παιδιών  και την ημερομηνία των γενεθλίων τους . Το κάθε παιδί τοποθετεί το κεράκι του στον μήνα που έχει γεννηθεί ( σε μία σχισμή που έχουμε κάνει πάνω στην τούρτα -φελιζόλ) .

Τούρτα γενεθλίων 3D στην τάξη
Το πάνω μέρος της τούρτας από φελιζόλ με τους μήνες χωρισμένους ανά χρώμα και τα πλαστικοποιημένα κεράκια με τα ονόματα των παιδιών .
 Αν θέλουμε στολίζουμε την τούρτα με λουλουδάκια από τσόχα και έτοιμη !!
Τούρτα γενεθλίων 3D στην τάξη
Η τρισδιάστατη τούρτα γενεθλίων της τάξης !!

Την ιδέα την είχε η αξιόλογη συνάδελφος  Ηρώ Ζιάκα η οποία και την πραγματοποίησε .
( Την  ευχαριστώ για την άδεια της να την δημοσιεύσω ) .

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ