Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd

Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd. Φτιάξτε έναν  εύκολο πασχαλινό λαγό με ανακυκλώσιμα υλικά όπως μια παλιά κάλτσα, ένα παλιό cd και λίγο ρύζι. Μαζέψτε λοιπόν παλιές κάλτσες και cd και ξεκινήστε … Το Πάσχα έρχεται!!

 Φέτος ξεκινήσαμε τις πασχαλινές μας κατασκευές φτιάχνοντας πασχαλινούς λαγούς !! Είναι μία σχετικά εύκολη πασχαλινή κατασκευή που θα διακοσμήσει τα παιδικά δωμάτια !

Έχετε αναρωτηθεί γιατί φέρνει ένας λαγός τα αυγά το Πάσχα ; 

«Έθιμο που έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα. Τότε η Μεγάλη Πέμπτη ήταν και η τελευταία μέρα του τρέχοντος οικονομικού έτους. Έτσι οι ακτήμονες αγρότες έπρεπε την ημέρα αυτή να αποδώσουν στους γαιοκτήμονες έντοκα το ενοίκιο για τη γη που χρησιμοποιούσαν, πράγμα που τις περισσότερες φορές γινόταν σε είδος δηλαδή με τρόφιμα. Επειδή λόγω της νηστείας που είχε προηγηθεί είχαν μαζευτεί πολλά αυγά, οι αγρότες τα έβραζαν και πλήρωναν με αυτά τους τόκους. Μαζί με τα αυγά έδιναν πολλές φορές στους γαιοκτήμονες αφέντες τους και λαγούς, που είχαν σκοτώσει σαν κυνήγι στα χωράφια τους. Έτσι προέκυψε ο συνδυασμός «αυγά και λαγός», ο οποίος εδραιώθηκε με τον καιρό στη συνείδηση των ανθρώπων.

Τον 17ο αιώνα οι ενήλικες άρχισαν να διηγούνται στα παιδιά πως τα αυγά τα έφερνε ο πασχαλινός λαγός». Ωστόσο για ένα μεγάλο διάστημα ο λαγός δεν ήταν ο μοναδικός προμηθευτής αυγών. Ανταγωνιστές του ήταν οι αλεπούδες, οι πελαργοί και οι γερανοί.

Όλα αυτά τελείωσαν βέβαια οριστικά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ήρθε η σειρά των σοκολατοποιιών ν’ ανακαλύψουν το ζωάκι με τα μεγάλα αυτιά και τα στρογγυλά μάτια. Παρήγαγαν λοιπόν την περίοδο του Πάσχα μόνο σοκολατένιους λαγούς, φροντίζοντας ώστε μέχρι σήμερα τα αυγά να τα φέρνει ποιος άλλος; Ο λαγός!

Ο λαγός συμβολίζει στον χριστιανισμό την σβελτάδα, την εγρήγορση, την τύχη, την γονιμότητα. Έτσι την Κυριακή του γερμανικού Πάσχα είναι αυτός που φέρνει τα σοκολατένια αυγά, παλαιότερα ζωγραφισμένα ή απλώς βαμμένα με κόκκινη ή μπλε μπογιά. Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας τα πασχαλινά αυγά και ασφαλώς και τα σοκολατένια τα φέρνει η αλεπού (Βεστφαλία), σε άλλες ο πελαργός (Θουριγγία) και σε άλλες ο πετεινός (Βοημία).

Σε πολλές αρχαίες θρησκείες ο λαγός εκτός από την εγρήγορση, την τύχη και τη γονιμότητα συμβόλιζε και την υπερβολική σεξουαλικότητα…

Την Κυριακή του Πάσχα λοιπόν διαδραματίζονται περίεργες σκηνές: Σε διαμερίσματα, σπίτια και κήπους μικρά παιδιά τρέχουν ενθουσιασμένα πάνω-κάτω, σπρώχνουν έπιπλα, κοιτάνε κάτω από τα μαξιλάρια των καναπέδων ή ψάχνουν πίσω από δέντρα και μέσα σε θάμνους. Γιατί; Επειδή το Πάσχα ο κόσμος στη Γερμανία ψάχνει στις πιο απίθανες γωνιές και κρυψώνες για χρωματιστά αυγά, τα οποία έφερε και έκρυψε την προηγούμενη νύχτα ο «πασχαλινός λαγός» Πηγή : cretalive.gr

Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd

Υλικά :

Μια παλιά κάλτσα
ένα cd
ρύζι
κομμάτια υφάσματος
ματάκια
κορδέλες
πλαστελίνη πορτοκαλί χρώματος
λίγο χόρτο
κόλλα

Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Τα υλικά μας : Κάλτσα, cd, ρύζι
Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Κομμάτια υφάσματος. πλαστελίνη, ματάκια, χαρτί

Η διαδικασία κατασκευής είναι απλή :

Αρχικά, γεμίζουμε  την κάλτσα με ρύζι χρησιμοποιώντας για ευκολία μας ένα μικρό χωνί. Στη συνέχεια δένουμε με μία λεπτή κορδέλα σε δύο σημεία την γεμάτη κάλτσα, σχηματίζοντας το σώμα του λαγού. Έπειτα με ένα ψαλίδι κόβουμε την κάλτσα που περισσεύει σχηματίζοντας τα δυο αυτιά.

Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Γεμίζουμε την κάλτσα με ρύζι ..
Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
..και δένοντας σε δύο σημεία την κάλτσα δημιουργούμε το σώμα του λαγού.

Στην συνέχεια το λαγό τον κολλάμε σε ένα cd. Γύρω από αυτόν στην βάση προσθέτουμε λίγο χόρτο (εμείς χρησιμοποιήσαμε πράσινο που είχαμε).

Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Κολλάμε τον λαγό στο cd …
Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
…και προσθέτουμε το χόρτο

Έπειτα αποτελειώνουμε τον λαγό μας. Προσθέτουμε τα ματάκια, μυτούλα, δοντάκια από ύφασμα ή τσόχα, Μία κοιλίτσα, και μία κορδέλα στον λαιμό. Απαραίτητο αξεσουάρ το καρότο από πλαστελίνη που βάλαμε στο χορταράκι χχ. Γράψαμε  Καλό Πάσχα σε μία μικρή ταμπελίτσα και ο λαγός μας είναι έτοιμος !!

Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Συμπληρώνουμε κοιλίτσα , ματάκια ,μύτη κλπ
Πασχαλινός λαγός με κάλτσα και cd
Τα λαγουδάκια σας εύχονται Καλό Πάσχα !!

Καλό Πάσχα με όμορφα λαγουδάκια !!

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ