Πως πέρασα στο νηπιαγωγείο – Το μήνυμα της ημέρας

Πως πέρασα στο νηπιαγωγείο ! Στο τέλος κάθε σχολικής μέρας, μαζευόμαστε στην ολομέλεια, στην παρεούλα,  για να αναλογιστούμε πως περάσαμε την μέρα μας. Να κάνουμε μία ανασκόπηση, ένα απολογισμό, μία αξιολόγηση  της μέρας μας (τι δραστηριότητες κάναμε , τι δεν προλάβαμε να πραγματοποιήσουμε και τι θα θέλαμε να κάνουμε την επομένη μέρα).

Πως πέρασα στο νηπιαγωγείο !

Φέτος ο σκοπός μου είναι να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται θετικά και να είναι αισιόδοξα ! Πως θα γίνει αυτό ;

Στο τέλος της κάθε σχολικής μέρας,  στην συζήτηση που κάνουμε λίγο πριν φύγουμε, ζητάω από τα παιδιά να σκεφτούν μόνο τις στιγμές που πέρασαν όμορφα, γέλασαν, διασκέδασαν. Αυτές τις στιγμές της καταγράφουμε σε έναν πίνακα με τον τίτλο : « Η μέρα μας σήμερα ήταν όμορφη γιατί..»

Οι αρνητικές σκέψεις και οι άσχημες στιγμές μας έχουν ήδη συζητηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας. Την ώρα της αποχώρησης θα σκεφτόμαστε τα θετικά και θα φεύγουμε με ένα όμορφο συναίσθημα !!  Βέβαια αυτό αποτελεί και ένα μέσο αυτοαξιολόγησης , βλέποντας αν η  συμπεριφορά μας και οι πρακτικές μας πραγματικά αποσκοπούν σε ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά ! Αν ρωτήσετε «γιατί η μέρα μας ήταν όμορφη» και τα παιδιά σας πουν «δεν ήταν» .. ας αναλογιστούμε τι φταίει !

Πέρσι  είχα δοκιμάσει «την super μέρα»  και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

Πως πέρασα στο νηπιαγωγείο ! Το μήνυμα της ημέρας !
Πως πέρασα στο νηπιαγωγείο !
 Επίσης συμφωνήσαμε να σκεφτόμαστε λεξούλες που μας κάνουν χαρούμενους, ευτυχισμένους, μας δημιουργούν θετικά συναισθήματα την συγκεκριμένη μέρα !  Να γράφουμε το «μήνυμα της ημέρας». Η λέξη της πρώτης μέρας ήταν το «Σ αγαπάω» και η σημερινή η λέξη «χαρά».
Πως πέρασα στο νηπιαγωγείο ! Το μήνυμα της ημέρας !
Το μήνυμα της ημέρας !

Οι πίνακες είναι πλαστικοποιημένοι και γράφουμε κάθε φορά με ανεξίτηλο μαρκαδόρο !

Download :

Μπορείτε να κατεβάσετε την όμορφη μέρα & το μήνυμα

  Να έχετε μια όμορφη μέρα !! 

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ