Τροχός φιλίας – Κουτί κεφιού

Τροχός φιλίας – Κουτί κεφιού. Στο νηπιαγωγείο από τις πρώτες μέρες  προσπαθούμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο , να δημιουργήσουμε φίλους και να δεθούμε σαν ομάδα. Διαβάζοντας το βιβλίο “Βήματα ζωής ”  ανακάλυψα πολλές ιδέες για την ανάπτυξη της φιλίας ,  το δέσιμο των  φίλων μέσα στην τάξη και την δημιουργία ευχάριστου κλίματος  . Δύο  από αυτές είναι ο τροχός της φιλίας και το κουτί του κεφιού.

Τροχός φιλίας

Ο τροχός της φιλίας είναι μία απλή κατασκευή . Ένα κυκλικό χαρτόνι το χωρίζουμε σε τόσα μέρη όσα είναι τα παιδιά της τάξης μας , φτιάχνοντας έναν τροχό . Ταυτόχρονα φτιάχνουμε και το κουτί της φιλίας στο οποίο έχουμε γράψει σε χαρτάκια διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι παιδιών π.χ. να ζωγραφίσουν , να κατασκευάσουν κάτι , να διαβάσουν ένα παραμύθι , να  χορέψουν.
Ένα παιδί από τα καθισμένα παιδιά γυρνάει τον τροχό για να δει πιο θα είναι το ζευγάρι του (διαδικασία χωρισμού σε ζευγάρια) . Το παιδί που επιλέγεται τραβάει μέσα από το κουτί της φιλίας μία κάρτα με μία δραστηριότητα και πάνε μαζί και την εκτελούν. Αφού ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και τα παιδιά χωριστούν σε ζευγάρια .. και παίξουν ..στο τέλος μαζευόμαστε στον κύκλο και το κάθε ζευγάρι λέει τις εντυπώσεις του ..

Τροχός φιλίας
Ο τροχός της φιλίας με τα ονόματα των παιδιών.
Τροχός φιλίας - κουτί φιλίας
Ο τροχός με το κουτί που έχει μέσα τα χαρτάκια με τις δραστηριότητες.
Φίλοι
Οι δύο φίλοι διαβάζουν ένα παραμύθι …
Φίλοι
..κατασκευάζουν στο οικοδομικό υλικό..
Φίλοι
..παίζουν με την πλαστελίνη ..
Φίλοι
..παίζουν παιχνίδια παιδαγωγικά..
Φίλοι
..ζωγραφίζουν κάτι μαζί !!

Α!!! και να μην ξεχάσω το…

Κουτί του κεφιού

Μα τι είναι πάλι αυτό; Ένα κουτί που θα σας βοηθήσει τις δύσκολες στιγμές  που τα παιδιά θα είναι κουρασμένα , θα έχουν ανάγκη για χαλάρωση.. Θα το διακοσμήσετε όπως θέλετε, θα αφήσετε ένα άνοιγμα από πάνω και μέσα σε αυτό θα βάζετε χαρτάκια-εκπλήξεων ( δραστηριότητες που κάνετε στην τάξη σας και αρέσουν πολύ στα παιδιά) . Κάποια στιγμή που τα παιδιά έχουν κουραστεί ανατρέξτε στο κουτί του κεφιού , ζητήστε από ένα παιδί να τραβήξει ένα χαρτάκι – έκπληξη και παίξτε την δραστηριότητα .. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ!!!

Κουτί κεφιού
Το κουτί κεφιού για τις δύσκολες ώρες..

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ