Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε» | E-twinning

Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε». Την περίοδο γνωριμίας μεταξύ των μελών -συνεργατών του προγράμματος, έγινα διάφορες δράσεις όπως συνδέσεις μέσω skype, παρουσίαση τραγουδιών και παιχνιδοτράγουδων, αποστολή ευχών και δημιουργία λευκώματος γνωριμίας.

Ο Δεκέμβρης και ο Ιανουάριος ήταν μήνες αφιερωμένοι στην γνωριμία των μελών του προγράμματος. Είχε συμφωνηθεί να συμμετέχουν όλα τα μέλη σε συνδέσεις μέσω skype και να ανταλλάξουν τραγούδια, παιχνίδια και πληροφορίες κλπ. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την όλη διαδικασία και περίμεναν με μεγάλη αγωνία την επόμενη σύνδεση. Έμαθαν καινούργια μέρη της Ελλάδος, τα εντόπισαν στο Χάρτη, έκαναν καινούργιους φίλους και έμαθαν καινούργια τραγούδια και παιχνιδοτράγουδα !

Όλα τα τραγούδια και παιχνιδοτράγουδα μαζεύτηκαν σε μια συλλογή και το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών ανέλαβε αυτή την φορά να το κάνει ένα on-line flipbook.

Μπορείτε να το απολαύσετε !

Πληροφορίες για τις συνδέσεις μας μπορείτε να δείτε στα παρακάτω φυλλάδια που δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα : www.smore.com

Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε»

Καθόλη την διάρκεια λοιπόν των δύο μηνών μαζί με τα παιδιά και την συνάδελφό μου προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα λεύκωμα γνωριμίας. Φτιάξαμε για κάθε νηπιαγωγείο τρεις σελίδες : Στην πρώτη υπήρχε ο χάρτης της Ελλάδος που χρωματίζαμε την περιοχή του κάθε νηπιαγωγείου. Στην Δεύτερη βάζαμε φωτογραφίες και εντυπώσεις από την σύνδεσή μας και στην τρίτη το τραγούδι ή παιχνιδοτράγουδο που μας παρουσίαζαν !

Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε» | E-twinning
Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε»
Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε» | E-twinning
Το ξεφυλλίζουμε…
Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε» | E-twinning
..και θυμόμαστε τις στιγμές γνωριμίας μας με τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία !

Το δημιουργήσαμε flipbook στην ιστοσελίδα : youblisher.com

(εναλλακτικά κάντε κλικ εδώ για μεγαλύτερη προβολή | full screen)

Τέλος δημιουργήσαμε ταχυδρομικές θυρίδες στην ιστοσελίδα : thinglink.com  ( σύνδεση με το πρόγραμμά μας για το ταχυδρομείο). Σε αυτές μπορούν να αφήσουν μηνύματα τα παιδιά απλώς κάνοντας tag μικρές εικόνες και γράφοντας αυτό που θέλουν ! Ο ενθουσιασμός και εδώ ομολογώ μεγάλος !! Ανυπομονούν να δουν τις θυρίδες τους να γεμίζουν χχ.

Λεύκωμα γνωριμίας : «Ας γνωριστούμε»
Ταχυδρομικές On-line θυρίδες για την επικοινωνία των μαθητών των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων !

Η πρώτη φάση του έργου μας τελείωσε ! Η επόμενη είναι και η πιο δημιουργική. Ξεκινάμε την δημιουργία ηρώων – χαρακτήρων που θα δημιουργήσουν το παραμύθι μας ! Είμαστε ενθουσιασμένοι !!

 

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ