«Ο Γορίλας και το ταξίδι της πατούσας» Το παραμύθι μας ! | E-twinning

Το παραμύθι μας ! | E-twinning. Φτάνοντας στο τέλος του προγράμματος έφτασε η στιγμή να σας δείξουμε αυτό που δημιουργήσαμε ! Ένα διαδικτυακό παραμύθι, που συνοδεύεται από πολλές δράσεις και προτάσεις φιλαναγνωσίας, σχετικά φύλλα εργασίας και πολλά παιχνίδια ( επιτραπέζια, παζλ, μαθηματικών και γλώσσας)

Το παραμύθι μας ! | E-twinning

Μετά από ένα ολόκληρο σχολικό έτος δράσεων συνεργατικών με τα μέλη – συνεργάτες έφτασε η στιγμή να δημοσιεύσουμε το αποτέλεσμα του έργου μας. Εκπαιδευτικοί, παιδιά αλλά και γονείς, ο καθένας με τον δικό του τρόπο συνέβαλλε στην υλοποίηση αυτού του έργου ! Βασικός κορμός του  είναι βέβαια το παραμύθι που δημιουργήθηκε και από τα 11 μέλη-νηπιαγωγεία του προγράμματος με συγκεκριμένες οδηγίες και χρονοδιάγραμμα.

Μπορείτε να δείτε την αρχική του μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο του google drive. Το κάθε νηπιαγωγείο έγραφε το κείμενό του με  διαφορετικό χρώμα γραμματοσειρά και είχε δικαίωμα να γράψει μέχρι μία σελίδα κειμένου!

Μόλις το παραμύθι τελείωσε από τα παιδιά και λίγο πριν γίνουν  το εξώφυλλο, οπισθόφυλλο και ο τίτλος, δόθηκε στα παιδιά ένα φύλλο αξιολόγησης του παραμυθιού.

Το παραμύθι μας ! | E-twinning
Το φύλλο αξιολόγησης του παραμυθιού
 Όλα τα φύλλα αξιολόγησης μπορείτε να τα δείτε ανεβασμένα στο issuu.com

Το τελικό μας προϊόν δεν είναι ένα απλό παραμύθι. «Ο Γορίλας και το ταξίδι της πατούσας» είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο, που δημιουργήθηκε από τα παιδιά με συνεργατικές δραστηριότητες και έτσι θα θέλαμε να το δείτε.

Το έργο αποτελείται από 11 ήρωες με την δική τους ιστορία και ζωή ( την οποία εσείς μπορείτε να την εμπλουτίσετε και να «δημιουργήσετε» καινούργιες ιστορίες).
Περιέχει μία ιστορία – ταξίδι από την  οποία «ξεπηδούν»  πολλά  θέματα όπως : η φιλία, η απώλεια, η αποδοχή του άλλου, η αλληλοβοήθεια, το συναίσθημα του φόβου, η αυτοεκτίμηση , τα ζώα, τα μέσα μεταφοράς, την προστασία των δασών και τόσα άλλα που μπορείτε να ασχοληθείτε. Επίσης στο παραμύθι υπάρχει και ένα παιχνιδοτράγουδο που μπορείτε να μάθετε και να παίξετε μαζί με τα παιδιά.
Για την επεξεργασία του προτείνονται είκοσι φιλαναγνωστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και να τις εμπλουτίσετε με τα φύλλα εργασίας που έχουν δημιουργηθεί από τα μέλη -νηπιαγωγεία.
Μια ευχάριστη νότα σε όλο αυτό το ταξίδι αλλά και πολύ ουσιαστική είναι τα διάφορα παιχνίδια  που δημιουργήθηκαν  και παίχτηκαν.
Επίσης το παραμύθι μας έχει διασκευαστεί και σε θεατρικό έργο που θα σας το παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση !

Το βιβλίο μας «Ο Γορίλας και το ταξίδι της πατούσας»  αποτελείται από τρία μέρη :

  1. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τους ήρωες και το παραμύθι που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τα παιδιά.
  2. Το δεύτερο μέρος έχει  προτάσεις για δράσεις φιλαναγνωσίας που βασίζονται στην ιστορία και σχετικά φύλλα εργασίας.
  3. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει παιχνίδια που δημιουργήθηκαν και παίχτηκαν από τα μέλη -νηπιαγωγεία.

Το ολοκληρωμένο «πακέτο μπορείτε να το ξεφυλλίσετε από εδώ :

Δημιουργήσαμε και ένα άλλο αντίτυπο το οποίο  περιέχει μόνο την ιστορία των παιδιών και μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ :

Παρακάτω παρουσιάζονται τα φύλλα εργασίας και τα παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε

 Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τις 13 εκπαιδευτικούς και πλέον φίλες μου και τα 215 παιδιά που συμμετείχαν στο έργο καθώς και τους γονείς που μας συμπαραστάθηκαν και μας βοήθησαν όλη τη χρονιά !!
Ελπίζουμε να σας αρέσει και να  το αγαπήσετε όπως εμείς. Η μεγαλύτερη χαρά μας θα είναι να το δούμε να «ζωντανεύει» και σε άλλα νηπιαγωγεία !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ