Εισαγωγή | Kαινοτόμο πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου»

Το καινοτόμο πρόγραμμα που εφαρμόζεται τη σχολική χρονιά 2012-2013  με τίτλο ” Γνωρίζω την πόλη μου”  δίνει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες να μάθουν την ιστορία της πόλης τους ,να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της (ιστορικά- πολιτιστικά), τον τρόπο ζωής των κατοίκων της κατά τα παλαιότερα χρόνια( έθιμα, παραδόσεις , τραγούδια) και να εντοπίσουν διαφορές με το άλλοτε και το τώρα.

Τα παιδιά θα μπορέσουν να γνωρίσουν την πόλη του χθες, του σήμερα, και θα οραματιστούν την πόλη του αύριο. Θα επισκεφτούν τα αξιοθέατα της πόλης τους,  θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που ζουν σε αυτή. Θα ταξιδέψουν στο παρελθόν και θα ανακαλύψουν την πόλη των προγόνων τους. Μέσα από αυτήν την εμπειρία θα αγαπήσουν την πόλη που μεγαλώνουν και ίσως αργότερα σαν πλέον ενεργοί πολίτες  δημιουργήσουν την πόλη που ονειρεύονται.

Εισαγωγή | Kαινοτόμο πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου»
Αεροφωτογραφία Ιεράπετρας
 Στην αρχή του προγράμματος τα παιδιά κατανοούν ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, ότι ανήκουν σε έναν πλανήτη που ονομάζεται γη. Στην συνέχεια γνωρίζοντας την γειτονιά του σχολείου τους και την δική τους, αντιλαμβάνονται  ότι το μέρος που ζουν είναι ένας μικρόκοσμος της πόλης τους. Δεν μένει λοιπόν παρά την γνωρίσουν από κοντά να περπατήσουν στους δρόμους της, να επισκεφτούν τις πλατείες της και τα μνημεία της.

Να αναρωτηθούν για  την προέλευση του ονόματός της, τη μορφή είχε παλαιότερα ποιοι ήταν οι κάτοικοί της  και με τι ασχολιόταν, να συγκρίνουν τη ζωή του χθες με του σήμερα.

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ