11η αποστολή : Το Μουσείο των Μουσείων

Το Μουσείο των Μουσείων. Γιορτάζουμε τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων ψηφιακά με την δημιουργία online μουσείων με εκθέματα άλλης εποχής και πολλές εκπλήξεις !

Διεθνής Μέρα Μουσείων

«Με κεντρικό θέμα «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή», η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020, γιορτάζεται φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις 18 Μαΐου, αλλά ψηφιακά, με ποικίλες δράσεις και εφαρμογές.

«Φέτος, τα περισσότερα μουσεία του κόσμου έχουν κλείσει για το κοινό επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, που μαστίζει τον πλανήτη. Τα μουσεία αποτελούν βασικό πυλώνα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας. Είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι -ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο- συνεχίζουν το έργο τους μέσα από ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) παροτρύνει τα μουσεία να προσαρμόσουν τον καθιερωμένο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) στις έκτακτες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Έτσι, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα γιορταστεί φέτος ψηφιακά.» πηγή : https://www.ert.gr

Βοηθάμε τα μουσεία να έρθουν κοντά μας… από απόσταση!»

Αυτό είναι το φετινό μήνυμα του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Διεθνής Μέρα Μουσείων
Διεθνής Μέρα Μουσείων

Ο Άκης Σπιτάκης με αφορμή τη Διεθνή ημέρα μουσείων  σας προσκαλεί να γίνετε μικροί ντετέκτιβ και να ζήσετε μια απίθανη περιπέτεια μαζί του στο Μουσείο στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning «Μένουμε σπίτι..Μαζί»!

Το μουσείο των Μουσείων
Η 11η αποστολή του Άκη

Για να μπείτε στο Μουσείο, πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ζωγραφίσετε μια ζελατίνα ΚΟΚΚΙΝΗ και να την τοποθετήσουν μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο.

Το εισιτήριο
Το εισιτήριο για το Μουσείο.

Αν δυσκολευτείτε δείτε το παρακάτω βίντεο :

Στη συνέχεια πρέπει να παίξετε το παιχνίδι που ακολουθεί ( πατήστε στην εικόνα). Για να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε, πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν από τους πίνακες.

Παιχνίδι το Μουσείο των Μουσείων
Παιχνίδι το Μουσείο των Μουσείων

Τα παιδιά πρέπει να ψάξουν κάτι παλιό που έχουν στο σπίτι. Μπορεί να είναι παιχνίδι ή ό,τι άλλο θέλουν. Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετούν μια ταμπελίτσα με το όνομα και με τη βοήθεια της μαμάς γράφουν λίγα λόγια για το αντικείμενο. Όλες οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν σε ένα ψηφιακό μουσείο !

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό επεξηγηματικό βίντεο και ένα βιβλίο για το μουσείο που έφτιαξαν οι αγαπημένες και εξαιρετικές συνάδελφοι Αναστασία Καλογιαννίδου και Σοφία Καλπάκη και ήθελαν να τα μοιραστούν μαζί μας!

Εμείς ζητήσαμε από τα παιδιά να μας στείλουν και πόζες αγάλματος. Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν επεξεργάστηκαν και τα παιδιά «τρύπωσαν σε αγγεία, πίνακες και μεταμορφώθηκαν σε αγάλματα!

Αγάλματα παιδιών
Αγάλματα παιδιών
Τα παιδιά τρυπώνουν σε αγγεία !
Τα παιδιά τρυπώνουν σε αγγεία !
Πίνακες παιδιών
Πίνακες παιδιών
Αγάλματα παιδιών
Αγάλματα παιδιών

Μετά την επεξεργασία των φωτογραφιών τους περίμενε μία μεγάλη έκπληξη !!

Το μουσείο των παιδιών του Κεντριού !

Απολαύστε το :

Εκτός από το Μουσείο δημιουργήσαμε λεκτικά online  παιχνίδια που  παίξαμε διαδικτυακά με τα παιδιά και ένα παιχνίδι με αγάλματα ! Μπορείτε να τα  παίξετε και εσείς μαζί μας !

1ο Παιχνίδι : Λέξεις όπως ..Μουσείο :

2ο παιχνίδι: Το κουίζ των λέξεων του Μουσείων

3ο παιχνίδι: Παίζουμε με τα αγάλματα:

Όλες οι φωτογραφίες των αντικειμένων από τα παιδιά των συμμετεχόντων σχολείων στο έργο δημιούργησαν διαδικτυακά μουσεία στην πλατφόρμα του genial.ly για να γιορτάσουν την Διεθνή ημέρα Μουσείων ! Τα μουσεία των σχολείων μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω padlet:

Και συνεχίζουμε !!

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ