6η αποστολή : Ο Βασιλιάς Ρολό και οι πύργοι

Ο Βασιλιάς Ρολό και οι πύργοι. Η 6η πρόκληση του eTwinning ζητάει να φτιαχτούν πύργοι από ρολά υγείας  για τον Βασιλιά Ρολό. Για να δούμε πόσα ρολά υγείας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ;

6η Πρόκληση : Ο Βασιλιάς Ρολό και οι πύργοι

Η 6η πρόκληση βασίζεται στις αρχές της STEAM μεθοδολογίας. Μιας  εκπαιδευτικής προσέγγισης της μάθησης που χρησιμοποιεί την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά ως σημεία πρόσβασης για την ανάπτυξη της έρευνας, του διαλόγου και της κριτικής σκέψης των μαθητών.
Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές που συμμετέχουν στη βιωματική μάθηση, να εμμένουν στην επίλυση προβλημάτων, να μαθαίνουν να εργάζονται και να συνεργάζονται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία.

6η Αποστολή: Ο βασιλιάς Ρολό
6η Αποστολή: Ο βασιλιάς Ρολό

Τα παιδιά ακολουθώντας τις οδηγίες και παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο κλήθηκαν να φτιάξουν πύργους με όσα περισσότερα ρολά υγείας μπόρεσαν !

Έδωσαν ευφάνταστους τίτλους στους  πύργους τους,   έγραψαν σε σημαιάκι πόσα ρολά χρησιμοποίησαν και όλοι οι πύργοι έγιναν κολάζ.

Οι πύργοι του Ρολάκη

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Οι πύργοι του Βασιλιά Ρολό

Τα κολάζ αναρτήθηκαν μαζί με κολάζ άλλων σχολείων στην ιστοσελίδα : canva.com

Η φαντασία και η συμμετοχή των παιδιών μας εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς επιστήμονες και στους γονείς τους !

https://www.canva.com/design/DAD5J6RUHf0/view

Επίσης τα κολάζ των πύργων όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο έργο ανέβηκαν σε έναν τοίχο Padlet και μπορείτε να τα απολαύσετε :

Σας αφήνουμε με ένα τραγούδι που γράφτηκε με πολύ αγάπη από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έγραψαν στίχους και τους τραγούδησαν εν μέσω πανδημίας ! Το τραγούδι είναι σε μουσική και  σύνθεση της νηπιαγωγού από το νηπιαγωγείο Κεντριού  Κατερίνας Καλαϊτζάκη.
Απολαύστε το !

«Μείνε στο σπίτι μπορείς»

Και συνεχίζουμε !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ