Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης | Κάρτες με οδηγίες (βήμα βήμα)

Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης. Εκτυπώστε και χρησιμοποιήστε στην γωνιά της πλαστελίνης  κάρτες που δείχνουν με εικόνες πως μεταχειριζόμαστε την πλαστελίνη και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτήν. Επίσης κάρτες με οδηγίες βήμα βήμα πως να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο, μια γάτα και έναν πιγκουίνο!

Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης | Κάρτες με οδηγίες

Κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες του σχολικού έτους μια γωνιά που στήνω πάντα και είναι αγαπητή στα παιδιά είναι η γωνιά της πλαστελίνης . Φέτος ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα καρτέλες που δείχνουν και υπενθυμίζουν στα παιδιά πως μπορούμε να χειριστούμε την πλαστελίνη και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτήν.

Μου άρεσε σαν ιδέα οπότε τις μετέφρασα αλλάζοντας τις λίγο μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζω ! Οι πρωτότυπες κάρτες είναι από το «sparklebox» μία ιστοσελίδα με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που αρκετό από αυτό είναι και μεταφρασμένο στα Ελληνικά !

Οι πρώτες οδηγίες λοιπόν έχουν την παρακάτω μορφή και το πρωτότυπο είναι από εδώ

Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης
Τι μπορώ να κάνω με την πλαστελίνη
 Επίσης βρήκα και τις παρακάτω εικόνες τις οποίες επίσης τροποποίησα και η αρχική πηγή είναι από εδώ
Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης
Να την κόψω , να την κάνω φιδάκι …
 Εκτός όμως από τις κάρτες που υπενθυμίζουν τι μπορούμε να κάνουμε με την πλαστελίνη ανακάλυψα και κάρτες που δείχνουν βήμα βήμα πως να κατασκευάσουν τα παιδιά μία γάτα, ένα αυτοκίνητο και έναν πιγκουίνο. Οι κάρτες δείχνουν με εικόνες και χαρακτηριστικές λέξεις τα βήματα. Είναι μία καλή ευκαιρία τα παιδιά να εξασκηθούν στο να δημιουργούν κάτι ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες.
Επίσης σαν ιδεα θα μου άρεσε ( σίγουρα θα την εφαρμόσω) μετά από μια κατασκευή των παιδιών να καταγράψουμε  σε καρτέλες μαζί με τα παιδιά την πορεία της και να την προσθέσουμε στην γωνιά της πλαστελίνης !
Οι αρχικές κάρτες είναι και αυτές από το «sparklebox» και θα τις βρείτε εδώ.
Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης
Τι μπορώ να φτιάξω με την πλαστελίνη
Υλικό για την γωνιά της πλαστελίνης
Οδηγίες βήμα- βήμα για κατασκευές
 Επίσης μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά εύκολα πλαστελίνη ακολουθώντας την συνταγή και τις οδηγίες από εδώ.

Download :

(κατεβάστε τα αρχεία με τις εκτυπώσιμες κάρτες )

Τι μπορώ να κάνω με την πλαστελίνη Νο1 Τι μπορώ να κάνω με την πλαστελίνη Νο2 Πως φτιάχνω ένα αυτοκίνητο Πως φτιάχνω μία γάτα Πως φτιάχνω έναν πιγκουίνο

 

 

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ