2η αποστολή : Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κεντριού γιορτάζουν με ξεχωριστό τρόπο εν μέσω πανδημίας την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου!

2η Πρόκληση : Εορτασμός 25ης Μαρτίου

«Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.» πηγή : sansimera.gr

Θέλοντας λοιπόν να γιορτάσουμε με έναν ξεχωριστό τρόπο την 25η Μαρτίου μια και οι συνθήκες που βιώνουμε είναι δύσκολες για τον λαό μας, δώσαμε στα παιδιά την 2η πρόκληση του έργου. Να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που φτιάχτηκε για το έργο και να κατασκευάσουν τσολιάδες, Αμαλίες ή ότι άλλο σχετικό ήθελαν.

 

2η πρόκληση
2η Πρόκληση : εορτασμός 25η Μαρτίου

Όλα τα βίντεο των  σχολείων μελών ανέβηκαν σε μία σελίδα στο  padlet για να τα δουν όλα τα παιδιά την ημέρα της επετείου !

Επίσης από τα μέλη δημιουργήθηκαν:

  • κολάζ από φωτογραφίες τα οποία δημοσιεύτηκαν στην εφαρμογή : dotstorming.com  
  • Online παιχνίδια που μπορείτε να δείτε και να παίξετε στην σελίδα του Twinspace 

Γιορτάζοντας νιώθοντας περήφανοι σας παρουσιάζουμε το δικό μας βίντεο με τις δημιουργίες μας !

Χρόνια πολλά Ελλάδα !

300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - CalculatorsVresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ